Putovanja koja će biti IN u oktobru

  Putovanja koja će biti IN u oktobru

  Iako je ljeto najčešće rezervisano za putovanja, svi oni koji su probali jesenja putovanja svoje godišnje odmore sačuvali su za oktobar i čari koje ovaj mjesec donosi sa sobom. Jesenja putovanja koja dolaze nakon vrelog ljeta predstavljat će pravi užitak, a ako ne znate gdje biste otputovali, dobra vijest za vas je da ponude turističkih agencija nikad nisu bile bogatije. Za vas smo izdvojili pet destinacija na koje ćete u oktobru stići avionom ili autobusom, a na vama je samo da odlučite gdje putujete ove jeseni!

  Kapadokija

  Relax Tours pripremio je bogatu ponudu jesenjih putovanja, a mi smo kao najzanimljivije izdvojili Kapadokiju čija ponuda vrijedi za period od 14. do 21. oktobra. Aranžman po cijeni od 999 KM uključuje prijevoz avionom, smještaj na bazi 7 polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelima 3* i 4*, prijevoz turističkim autobusom prema programu, izlete iz programa, vodiča na bosanskom jeziku i troškove organizacije putovanja.

  Kapadokija kakvu danas poznajemo nastala je prije nekoliko miliona godina nakon jedne od najvećih vulkanskih erupcija u historiji. Lava koja je potekla stotinama kilometara uokolo učinila je da su polja Kapadokije izuzetno plodna, a stijene koje ovdje pronalazimo izuzetno mekane. Od davnina su njeni stanovnici svoje kuće, štale, crkve i gradove dubili u ovim stijenama. Danas je ovo jedan od najzanimljivijih dijelova Turske. Tradicionalan, reljefno zanimljiv i kulturološki jedinstven, pravi biser za one koji tragaju za neotkrivenim.

   

  Azurna i Ligurska obala

  Turistička agencija Sol Azur u oktobarsku ponudu putovanja uvrstila je destinacije do kojih se putuje autobusom, a mi smo izdvojili putovanje do Azurne i Ligurske obale. Cijena aranžmana je od 369,00 do 489,00 KM, zavisno od pansiona za koji se odlučite. Aranžman za putovanje od 17. do 22. oktobra uključuje prijevoz autobusima visoke turističke klase, smještaj  u hotelu 3*, usluge pratitelja agencije tokom putovanja i organizaciju putovanja.

  Azurna obala ili Francuska rivijera, uvijek spominjana po svojoj ljepoti i nadaleko poznata po glamuroznosti, pruža se na preko 100 kilometara i obuhvata mjesta kao što su Monte Carlo, Nica, Cannes i Saint Tropez. Azurna obala turistima je jedan od omiljenih dijelova Francuske. Privlače ih plavo more, zelena unutrašnjost i slikoviti gradići ili užurbani gradovi, poput Nice i Cannesa. Iako danas ne ostavlja takav utisak, Francuska je rivijera još krajem 18. stoljeća bila uglavnom ruralno područje, gdje se stanovništvo bavilo poljoprivredom i ribarstvom. No, uskoro su je otkrili dobrostojeći Britanci i već je 50-ak godina kasnije Azurna obala postala svjetski poznata.

   

  Milano

  Agencija Grand Tours u periodu od 18. do 22. oktobra vodi vas u neprikosnoveni Milano. Aranžman po cijeni od 279,00 KM nudi vam prijevoz modernim turističkim autobusima, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u široj gradskoj zoni Milana, kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja i za vrijeme boravka u Italiji, kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih izleta.

  Milano je prijestolnica Lombardije i najveći industrijski grad Italije. Smatra se privrednim i modnim centrom s preko 1,5 milion stanovnika. Čuvena gotska katedrala D´Uomo di Milano i svjetski poznato zdanje opere Milanska skala, samo su dio izuzetno bogatog kulturnog i arhitektonskog naslijeđa grada. U svijetu je ipak Milano najpoznatiji kao centar mode i dizajna, te je ljubiteljima kupovine i najnovijih trendova omiljena destinacija. Milano ima i veliki broj restorana i noćnih klubova, koji upotpunjuju doživljaj svakom posjetitelju.

   

  Pariz i Disneyland

  Oktobar biste mogli ispratiti u centru Pariza ili francuskom Disneylandu, a jednu takvu ponudu za vas je isplanirala agencija Centrotours. Putovanje je planirano od 25. do 30. oktobra, a u cijenu od 399 KM uključen je prijevoz modernim autobusima, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Minhenu, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Parizu, usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Njemačkoj i Francuskoj, te kompletnu organizacija putovanja.

  Disneyland je udaljen od Pariza 32 km i prostire se na 200 hektara, što bi, otprilike, bila petina Pariza. Park ostvaruje snove Walta Disneya, evocira uspomene na vrijeme Divljeg Zapada, ali i romantične likove poput Uspavane ljepotice, Pepeljuge i Petra Pana. Tamo se možete se vratiti u prošlost, ali i odlutati u budućnost. Srest ćete i pirate s Kariba, voziti se svemirskim brodom, gledati 3D film ili se upustiti u neku od avantura Julesa Verna. Možete se slikati s Disney junacima, a takva fotografija bit će pravi suvenir ako ste na svoje putovanje poveli i svoje mališane.

   

  Dubai

  Ako se odlučite za neko dalje i luksuznije putovanje, naš prijedlog je Dubai. Turistička agencija Fibula pripremila je aranžman od 6 do 8 dana, s polascima 5. i 10. oktobra. Po cijenama od 876 KM pa nadalje, zavisno o vrsti aranžmana, uključen je povratni let direktno iz Sarajeva (20 kg prtljaga po osobi), transfer od aerodroma do hotela i nazad, 5-7 noći hotelskog smještaja s uključenim doručkom, aerodromske takse i pomoć u zračnoj luci.

  Nekad tek mjesto u pustinji, danas je grad u kojem postoji sve što možete zamisliti. U posljednjih dvadesetak godina ovdje je nastalo toliko čudesnih i luksuznih zgrada, a s obzirom na vozni park i aute koje viđate na cestama, na trenutke vam se čini kao da ovdje žive samo bogataši. Sa sjajnim shopping centrima, nevjerovatnim luksuzom, fantastičnim hotelima, spektakularnim građevinama, prelijepim plažama, kulturnim i sportskim centrima, Dubai svojim posjetiteljima nudi jedinstveno i nezaboravno iskustvo.