Putovanje s Relax Toursom: Bali u septembru

  Putovanje s Relax Toursom: Bali u septembru

  Putovanje u Indoneziju – zemlju koja je dom oko 250 miliona ljudi, preko 18 000 ostrva, 8 lokaliteta na UNESCO-voj listi Svjetske baštine, zemlju koja je dom muslimanima, hindusima, katolicima, pravoslavcima, budistima… 

  Bali, otok bogova i demona, raj i pakao na zemlji, smješten u blizini ekvatora na prijelazu iz Indijskog u Tihi okean, tropski je otok toliko slikovit da će vam se u prvi trenutak možda učiniti nestvarnim. Okružen je kristalno čistim plavim morem u kojem naročito uživaju surferi, dok na otoku bujaju tropske džungle, a visoki vulkani se protežu sve do oblaka. Svake večeri život na Baliju počinje svoju noćnu epizodu na mjesečini.

  Bali je destinacija za sve, budući da je jedinstvena mješavina modernih turističkih naselja koja su se izvrsno nadopunila s prirodom i dugim pješčanim plažama. Za surfere je  najinteresantnija zapadna obala otoka, gdje se nalaze neke od najboljih plaža na svijetu, a namijenjene su upravo surferima, dok je istočna strana otoka raj za porodice, s plažama od finog pijeska i mirnim morem. Krenete li u shopping na uličnim tržnicama Kuta, Sanura ili Nusa Dua, naići ćete na brojne suvenire, ali i na predmete od kože oko čije cijene se uvijek možete cjenkati.

  1. DAN / SARAJEVO – DOHA / 24.09.2019

  Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo 2 sata prije leta: Let za Dohu u 12:35 h na letu QR 294. Slijetanje u Dohu u 18:45 h. (sva vremena su lokalna).

  2. DAN / DOHA – DENPASAR – NUSA DUA/BENOA / 25.09.2019

  Nastavak leta za Denpasar na letu QR 962 u 02:25 h. Slijetanje u Denpasar u 17:30 h (sva vremena su lokalna). Po dolasku susret sa lokalnom agencijom te transfer do hotela po izboru. Odmor i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

  3.DAN / NUSA DUA / BENOA / 26.09.2019

  Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili fakultativni izlet na Bedugul & Jatiluwih rižine terase. Današnji dan provest ćemo u istraživanju okolice Ubuda; vozit ćemo se planinskim cestama i uživati u prekrasnoj netaknutoj prirodi Balija. Prvo ćemo se zaustaviti na tržnici voća i cvijeća Candi Kuning, poznatoj i po prekrasnim ružama i orhidejama. Vožnja do Bedugula koji se nalazi u blizini jezera Bratan koje ispunjava krater ugaslog vulkana Batukaru. Posjetit ćemo prekrasan hram Ulun Danu na obali jezera koji je posvećen Dewi Danu, božici vode. Nastavak vožnje prema selu Jatiluwih, gdje ćemo vidjeti poznate rižine terase po kojima je otok poznat. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

  4.DAN / NISA DUA / BENOA / 27.09.2019

  Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili odlazak na fakultativni izlet na Ubud – obilazimo centralni Bali. Posjetit ćemo centar umjetnosti Ubud, gdje možete kupiti tradicionalne balinežanske suvenire: predmete od drveta (balinežanske maske), zatim predmete od kamena, nakit od srebra i zlata, umjetničke predmete, slike na svili. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umjetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. U Ubudu ćemo posjetiti Monky Forest. Uvečer odlazak do hrama Tanah Lot koji se nalazi na stijeni i do koga se može doći u popodnevnim satima kada je oseka.Z a mnoge je odatle najljepši zalazak sunca na ostrvu. Povratak u hotel. Noćenje.

  5. DAN / NUSA DUA / BENOA / 28.09.2019

  Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili fakultativni izlet na Kintamani koji uključuje: predstavljanje tradicionalnog plesa Barong i Kris koji simboliziraju borbu dobra i zla, posjetu selu Celuk u kojem se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata, selu Mas u kojem se proizvode tradicionalni suveniri od drveta (balinežanske maskote), selo Kintamani iz kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur, te sveti izvor Tampak Siring – lokalno stanovništvo vjeruje da izvor daruje vječnu mladost. Povratak u hotel. Noćenje.

  6. DAN / NUSA DUA / BENOA / 29.09.2019

  Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili fakultativni izlet: Uluwatu hram i Kecak performance. Uluwatu – mali hram na vrhu visokih stijena nad oceanom. Predivan … Izlet na kojem ćete uživati. Povratak u hotel. Noćenje.

  7. DAN / NUSA DUA / BENOA / 30.09.2019

  Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili fakultativni izlet zalazak sunca na brodu.

  8. DAN / NUSA DUA/ BENOA / DENPASAR 01.10.2019

  Doručak. Slobodno vrijeme, odjava iz hotela te transfer za Denpasar. Po dolasku Denpasara. Ovaj dan obići ćete Denpasar – najveći i glavni grad Balija. Transfera na aerodrom.

  9. DAN / DENPASAR – DOHA / 02.10.2019

  Let za Dohu u 00:35 h na letu QR 961 u 00:35 h. Slijetanje u Dohu u 05:35 h. Nastavak leta za Sarajevu u 07:10 h. Slijetanje u Sarajevo u 11:35 h. (sva vremena su lokalna)

  U CIJENU UKLJUČENO:

  • avionsku kartu na relaciji Sarajevo – Doha –Denpasar –      Doha – Sarajevo
  • aerodromsku taxu
  • smještaj u odabranom hotelu na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama
  • transfer aerodrom – hotel – aerodrom
  • pratilac putovanja iz Relax Tours-a (za minimalno 20 prijava)

  U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

  • fakultativne izlete (uplatu izvršiti min 15 dana prije putovanja)
  • doplata za jednokrevetnu sobu:
  • ručkove, večere
  • putničko-zdravstveno osiguranje

  RELAX TOURS

  033/263-330

  033/270-060

  Više informacija možete pronaći OVDJE.