Putovanje s Relax Toursom: Doha, grad koji odiše luksuzom i ekstravagancijom

Putovanje s Relax Toursom: Doha, grad koji odiše luksuzom i ekstravagancijom

Doha, grad koji odiše luksuzom i ekstravagancijom. Na ovom putovanju upoznat ćete svu raskoš Dohe koja je bazirana na spoju tradicije i nezaustavljivih modernih težnji ovog dijela svijeta. Posebnu pažnju plijene luksuzno izgrađene zgrade koje krase ovaj grad, smješten u Perzijskom zaljevu. Sportske dvorane, muzeji, luksuzni tržni centri samo su dio onoga što današnja Doha nudi. Doha predstavlja poslovni centar tamošnje regije. Ovaj moderan grad je smješten na prekrasnoj pješčanoj plaži s koje posjetioci mogu posmatrati spektakularne izlaske Sunca, gdje se mogu zabaviti, kupati i uživati…

1.DAN / SARAJEVO – DOHA / 30.10.2019

Sastanak putnika na aerodromu dva sata prije polijetanja aviona. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let na liniji QR294 (Qatar Airways) u 12.00 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 19:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela, te smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.

2.DAN / DOHA / 31.10.2019

Doručak. Slijedi fakultativni odlazak na poludnevni obilazak Dohe, brzorastućeg i uzbudljivog grada kontrasta. Obilazak počinje odlaskom u fascinantni Muzej islamske umjetnosti, građevine posebno zanimljivog izgleda koja se nalazi na umjetno stvorenom otoku. U muzeju se čuva preko 800 umjetnina s ukupno tri kontinenta iz razdoblja od 7.-19.st. Nastavak panoramske vožnje kroz novi dio grada – otok The Pearl, marinu i šetnicu Porto Arabia. Posjeta kompleksu Qatara cultural village i četvrti Zapadni Zaljev odakle možete uživati u pogledu prema starim utvrdama poput Barzan Tower i modernim neboderima kao što su Al Fardan Towers, zgrada parlamenta, itd. Razgledanje završava obilaskom tradicionalnog dijela Dohe gdje se nalaze soukovi sa začinima, tekstilom, zlatni souk Waqif Heritage i umjetničke galerije. Povratak u hotel i noćenje.

3.DAN / DOHA / 01.11.2019

Doručak. Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni izlet u katarsku pustinju. Jedna od najvećih atrakcija za boravka u Dohi svakako je pustinjski safari, gdje imate priliku iskusiti jedinstvenu vožnju po pustinjskim dinama. Odlazak džipovima prema jugu Katara. Nezaboravna vožnja po dinama nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp orijentalnog ambijenta koji se nalazi na obalama prekrasnih kristalno bijelih plaža. Po dolasku možete uživati u plivanju, igrama na plaži, vožnji na quadovima, surfanju na dinama, itd. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel u Dohi. Noćenje.

4.DAN / DOHA / 02.11.2019

Doručak. Slobodan dan za uživanje u veličanstvenom gradu, i uživanje na plažama Dohe. Noćenje u hotelu.

5.DAN / DOHA – SARAJEVO/ 03.11.2019

Doručak, odjava iz hotela i transfer na aerodrom najmanje 3 sata prije polijetanja. Po dolasku na aerodrom Doha, slijedi prijava na let za Sarajevo na liniji QR293 (Qatar Airways). Dolazak u Sarajevo je predviđen u 11.00 sati.

 

U CIJENU UKLJUČENO:

  • Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Doha – Sarajevo
  • Smještaj u hotelu 4* na bazi noćenja sa doručkom
  • Povratni transfer autobusom aerodrom – hotel – aerodrom
  • Pratilac putovanja iz Relax Tours-a
  • Troškove organizacije putovanja

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

  • Aerodromske taxe 159 KM
  • Doplata za jednokrevetnu sobu: 275 KM
  • Fakultativne izlete

 

RELAX TOURS

033/263-330

033/270-060

 

Više informacija možete pronaći OVDJE.