Putovanje s Relax Toursom: Maldivi, raj na zemlji

Putovanje s Relax Toursom: Maldivi, raj na zemlji

Maldive čini arhipelag od 26 atola s ukupno 1190 otoka, od kojih je 200 otoka nastanjeno, dok je 87 u potpunosti pretvoreno u ekskluzivna turistička odredišta. Ostatak arhipelaga je nedirnuta priroda usred Indijskog oceana – visina otoka rijetko doseže 2 metra, što je pravo prirodno čudo. Arhipelag ukrašen kokosovim palmama s blistavim bijelim plažama, tirkiznim lagunama, čistim toplim morem i koraljnim grebenima prepunim raznolikom tropskom florom i faunom… na Maldivima se snovi ostvaruju.

1.DAN / 20.11./ SARAJEVO – DOHA

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Dohu u 12:00 h na letu QR 294. Slijetanje u Dohu planirano je u 19:15 h. Odmor do nastavka leta.

2.DAN /21.11./ DOHA – MALE – MAAFUSHI

Nastavak leta za Male planiran je u 02:10 h na liniji QR 672 (Sva vremena su lokalna). Slijetanje na Maldive u 09:00 h, te transfer do hotela. Smještaj u hotel i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje i upoznavanje s novom kulturom. Večera. Noćenje.

3.- 8. DAN / 22.11. –28 .11. / MAAFUSHI

Sigurno ste ponekad sanjarili o svom mjestu pod Suncem, usamljenom otoku usred okeana, tirkizna boja mora i pješčane plaže s palmama kao iz najljepših reklama… na Maldivima se snovi ostvaruju. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na prekrasnim pješčanim plažama otoka.

Odmor na Maldivima upotpunjujemo fakultativnim izletima:

Ronjenje i snorkeling – Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svijetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba, dvije stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svijetu. Za sve one koji žele uživati u ljepoti morskih dubina postoje škole ronjenja koje rade po strogim kriterijima i programima najpriznatije svjetske ronilačke organizacije. Početnici mogu da se oprobaju u plićoj vodi koja obiluje šarenim podvodnim svijetom. Nakon toga mogu nastaviti na naprednije lokalitete i izlete s brodića. Bilo da ronite na obližnjem grebenu ili ste krenuli na zaron s broda, srest ćete se sa stanovnicima okeana, poput šarenih ribica najrazličitijih dimenzija i oblika, kornjačama, ražama, mantama i drugim stvorenjima. Raznobojni korali su također su očaravajući. Za certifikovane ronioce mogući su dublji zaroni i čak zaroni na olupinama brodova. Ako se opredijelite za ronjenje, ovo će biti jedno od najljepših iskustava s putovanja i pamtit ćete ga dugo, jer ovo mjesto obiluje svim onim što jedan podvodni tropski raj ima da pruži.

Uživajte u pješčanim adama, u nestvarno bijelom i čistom pijesku i različitim nijansama plave i zelene vode. Odmorite se i uživajte u čarima Indijskog okeana. Ako želite uživati u dobroj hrani na osamljenom ostrvu, kupati se u čistom moru, istražiti podvodni svijet i koralne grebene u samoći, domaćini nude izlete na neke od mnogih nenaseljenih ostrva.

Potraga i snorkling s kit ajkulom. Svi vole da plivaju s delfinima, ali plivanje s kit ajkulama je iskustvo koje se pamti do kraja života. Ove ajkule vole ljude, pa im se može prići prilično blizu i čak se fotografisati s njima.

9.DAN / 28.11 / MAAFUSHI – DOHA

Na dan 28.11. odjava iz hotela, slobodno vrijeme,  te transfer do aerodroma radi leta za Dohu. Let za Dohu je QR 675 u 20:20 h , a slijetanje je u 23:20 h. (sva vremena su lokalna). Odmor do nastavka leta.

10.DAN /29.11./DOHA – SARAJEVO

Prijava na let QR 293 te polijetanje za Sarajevo u 07:00 h. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 11:00 h. (sva vremena su lokalna).

 

U CIJENU UKLJUČENO:

  • Let na relaciji Sarajevo-Doha-Maldivi-Doha-Sarajevo
  • Aerodromske taxe
  • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* na bazi polupansiona
  • Svi transferi navedeni u programu
  • Pratilac putovanja iz Relaxa na minimalno 30 prijavljenih

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

  • Fakultativni izleti
  • Doplata za 1/1 sobu:
  • Osiguranje
  • Ručkove
  • Bilo koje druge troškove koji nisu navedeni pod aranžman uključuje

 

RELAX TOURS

033/263-330

033/270-060

Više informacija možete pronaći OVDJE.