Putovanje sa Relax Toursom: Istanbul – Grad na dva kontinenta

Putovanje sa Relax Toursom: Istanbul – Grad na dva kontinenta

Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14 miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada. Najljepše džamije Islama, najvrijednije crkve Bizanta, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul? On ih nudi bez ustručavanja: rimski vijadukt i turske kupelji, bezbroj tulipana i drevne gradske zidine, podzemne cisterne, parkovi i otoci, odlična hrana, noćni život bez premca i grad neopterećen kriminalom zapadnih metropola…

Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad”…

1.DAN / SARAJEVO – ISTANBUL / 16.10.2019

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022 u 09:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 12:00 sati, te transfer sa aerodroma do odabranog hotela (sva vremena su lokalna). Prijava i smještaj u hotel. Bićete očarani Istanbul-om ( još se naziva Carigrad i Konstantinopol ), grad koji je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica tri velika carstva – rimskog (330.-395.), bizantinskog (395.-1453.) i otomanskog (1453.-1923.). Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.DAN / ISTANBUL / 17.10.2019

Nakon doručka u hotelu, predlažemo Vam fakultativni izlet koji uključuje posjetu Eyup, džamijama Sulejmaniji, Plavoj džamiji, hipodromu i cisternama – Rimski podzemni rezervoar za vodu “Cisterna Basilica”, na mapi označen kao Yerebatan – nalazi se preko puta Aja Sofije, tj. preko puta glavne ulice u tom dijelu grada, kojom prolazi laki metro – vrijeme potrebno za ulaz, obilazak i kafu (čak su usred toga pod zemljom napravili i kafe) je pola sata do 40 minuta – Pola sata provedenih tamo ostavlja vrlo jak utisak. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN / ISTANBUL – BURSA – ISTANBUL / 18.10.2019

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Bursu – nekad prijestolnica Otomanskog carstva, u kojoj su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran. Bursa je danas četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj. Bursu mnogi, s pravom, nazivaju biserom Bliskog istoka – “leđa” joj čuva visoka planina Uludag, a vrata ka svijetu drže otvorena obale Mramornog mora, udaljene svega 20-tak kilometara. Njene krivudave uličice i široki bulevari istovremeno čuvaju bogatu historiju i nude viziju budućnosti zemlje sa epitetom ekonomskog diva. Bursa se proteže na 62 kilometra u dužinu ispod planine Uludag i 16 kilometara u širinu. Ovaj izlet je nesto sto ne smijete propustiti. Uživat ćete. Nakon izleta, povratak u hotel. Mogućnost individualnog odlaska u šetnju Taximom. Noćenje u hotelu.

4.DAN / ISTANBUL / 19.10.2019

Nakon doručka preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Ortakoy, Krstarenje Bosforom morskim kanalom koji razdvaja Europu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Obići ćete još i ,Egipatsku tržnicu – ova tržnica u obliku slova L, a nalazi se na samom Zlatnom rogu. Sagrađena je u 17. stoljeću kao dodatak Novoj Džamiji (Yeni Camii). Nakon krstarenja odlazak na Taxim trg.Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo fakultativni grupni odlazak na orijentalnu večer u jedan od istanbulskih restorana. Zabavit ćete se uz muziku uživo i fantastičan zabavni program koji uključuje trbušne plesačice, muzičare, derviše i folklorne grupe, uživat ćete u cjelovečernjoj zabavi. Povratak u hotel i noćenje. Noćenje.

5.DAN / ISTANBUL – SARAJEVO / 20.10.2019

Nakon doručka ostavljamo Vam slobodno vrijeme za individulano uživanje u gradu. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do aerodroma najmanje 2 sata prije leta. Poslije obavljenih carinskih formalnosti, let za Sarajevo u 19:20 sati na liniji TK 1025. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 20:15 sati, (sva vremena su lokalna).

U CIJENU UKLJUČENO:

  • avionski prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
  • smještaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama sa doručkom
  • organizacija putovanja
  • pratilac grupe (sa min. 40 bukiranih putnika)
  • transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

  • PZO
  • fakultativne izlete i ulaznice
  • aerodromske taxe i TSC (cca 250 KM)
  • doplata za jednokrevetnu sobu

 

RELAX TOURS

033/263-330

033/270-060

Više informacija možete pronaći OVDJE.