Putovanje u Vijetnam sa agencijom Sol Azur

Putovanje u Vijetnam sa agencijom Sol Azur

Otkrijte čarobni Vijetnam s agencijom Sol Azur po izuzetno povoljnoj cijeni od 1999 KM. Putovanje traje 10 dana i u cijenu su uključene avionske karte kao i avio karta na relaciji  Hue – Ho Chi Minh City, sve aerodromske takse, svi obroci, ulaznice i vodič na našem jeziku.

PROGRAM PUTOVANJA

Sarajevo – Doha – Da Nang – Hoi An – Hue – Ho Chi Minh City – Doha – Sarajevo

Dan 1 (Okt 1, 2019): Sarajevo – Doha

OKUPLJANJE na MEĐUNARODNOM AERODROMU SARAJEVO u 10:0h. Check In, pasoške i carinske formalnosti. Let u 12:35 Sarajevo – Doha. Slijetanje u Dohu 18:45. Let Doha-Da Nang u 20:25.

Foto: Emira Azganović, Furaj.ba

Dan 2 (Okt 2, 2019): Dolazak u Danang – Hoi An gradska tura – (Pravljenje papirnatih lampiona, posjeta Drevnom gradu, svila..) (P, VOD, P)

Nakon dolaska na aerodrom Da Nang, slijedi vožnja u Hoi An. Nakon putovanja ćete imati slobodno vrijeme za opuštanje i odmor.

U 14.00 sati, vaš vodič će vam pokazati drevni grad i objasniti njegovo nevjerovatno značenje u historiji Vijetnama. Odvest će vas do ruba drevnog grada (vozila na četiri točka nisu dopuštena u starom gradu). Sa tog mjesta kratka šetnja vas vodi do kuće proizvođača svjetiljki. Nakon šolje zelenog čaja za dobrodošlicu, možete promatrati složene faze stvaranja atraktivnih papirnatih lampiona po kojima je Hoi An s pravom poznat u cijelom svijetu. Nakon toga ćete imati priliku proći obuku u umjetnosti izrade svjetiljki. Noćenje će biti u Hoi An. (*** Villa Boutique Hotel – Deluxe soba)

Foto: Emira Azganović, Furaj.ba

Grad Hoi An je dio UNESCO-ve Svjetske baštine. Drevna trgovačka luka Hoi An, nekad najveća u Indokini, bila je mjesto susreta mnogih kultura koje su ostavile trag u različitim arhitektonskim značajkama svojih drvenih građevina. Izvorni tradicionalni ulični uzorak i dalje postoji, kao i pristanište koje je nekada primalo brodove iz cijele istočne Azije i šire. Mnogi su tamo ostali mjesecima i čekali da ih povoljni vjetrovi odnesu kući.

Dan 3 (Okt 3): OD FARMERA DO RIBARA – poludnevna tura  (D, R, VOD)

Dan počinje u 08.00 sati vožnjom biciklom po uskim cestama kroz krajolik, prolazeći rižinim poljima, vodenim buffalosima i bambusovim mostovima.

Foto: Emira Azganović, Furaj.ba

Nakon vožnje biciklom, ukrcavate se na brod na ušću Thu Bon, gdje se rijeka susreće s morem Cua Dai. Na tom mjestu počinje krstarenje duž obale, gdje ćete imati priliku promatrati živote lokalnih ribara. Nakon što se pridružite ribaru i okušate se u hvatanju ribe u tradicionalnoj „Thung Chai“ košari, vi ćete manevrisati kroz kokosov kanal. Tijekom Američkog rata, vojnici Vijetkonga iskoristili su ovo područje kao visoko učinkovito skrovište od neprijateljskih napada kroz njihovu dugu borbu.

Nakon opuštajućeg posjeta lokalnom ribarskom mjestu, moći ćete se opustiti i uživati u svježem ručku s plodovima mora, prije nego se vratite biciklom do hotela. Provest ćete noć u Hoi An (*** Villa Boutique Hotel – Deluxe soba)

Foto: Emira Azganović, Furaj.ba

Thung Chai Basket čamci, korišteni u cijelom drevnom svijetu, široko se primjenjuju u središnjem Vijetnamu i vrlo su pogodni za lokalni teren i životni stil lokalnih ribara zbog njihove relativno male težine i prenosivosti. Okrugli i izrađeni od bambusa – katranizirani za hidroizolaciju, ovi mali brodovi obično mogu nositi do pet osoba i predstavljaju zabavnu priliku da dodirnu autentičnu ruralnu dušu Vijetnama. Kao mjera opreza, za vašu sigurnost osigurani su sigurnosni prsluci tijekom izleta.

Dan 4 (Okt 4): Hoi An – slobodno vrijeme (uživanje, kupanje, ležanje na plaži..) (D)

Ovaj dan će obilježiti slobodno vrijeme u gradu, ležanje na plaži ili šta god vam bude odgovaralo da radite. Noć ćete provesti u Hoi An ***Villa Boutique Hotel – Deluxe room)

Dan 5 (Okt 5): Hoi An – Sunworld Da Nang Wonders – Hue (D, R, VOD, P)

Ujutro, vozač i vodič dolaze po vas i vode vas u nevjerovatni Sunworld Danang Wonders – gdje se nalaze neke od najpoznatijih atrakcija Vietnama. Postoje 3 glavna područja: zabavni park s mnogim modernim roller coaster-ima; Park kulture koji prikazuje 10 zemalja sa svojom historijskom arhitekturom, umjetnošću izvođenja i prekrasnim kuhinjama; te središnje područje povezivanja između modernih i tradicionalnih obilježja.

Jedan od najvećih dojmova u parku je Sunčani točak visok 115 metara. Na vrhu, imat ćete priliku vidjeti zadivljujući pogled na grad Da Nang. U svakom području uvijek postoji osoblje koje je vrlo ljubazno, a vi ste dobrodošli da sudjelujete u mnogim zanimljivim aktivnostima.

Nakon ručka, vaš automobil će stići da vas odveze do Hue-a. Na putu ćete prijeći visoki planinski prolaz Hai Van. Pogledi s vrha su izvrsni – trebali biste moći vidjeti plažu i selo Lang Co i lagunu daleko ispod. Provest ćete noć u Hue (*** Scarlet Boutique Hotel – Passion Room)

Dan 6 (Okt 6): Hue city tour (D, R, VOD, P)

Vaše jutro će započeti krstarenjem rijekom Perfume kako biste posjetili pagodu Thien Mu. Nakon toga idete posjetiti carsku tvrđavu Hue. Zatim će vas vodič odvesti do kraljevskih grobnica cara Minh Mang i, u popodnevnim satima, cara Khai Dinha. Nakon toga posjetit ćete lokalnu tržnicu Dong Ba. Provest ćete noć u Hue (*** Scarlet Boutique Hotel – Passion Room)

Dan 7 (Okt 7): Hue – Ho Chi Minh City (D, P u Hue, P u Ho Chi Minh City)

Nakon doručka, imate slobodno vrijeme, sve dok vozač ne dođe po vas i odveze do zračne luke Hue za poslijepodnevni let za Ho Chi Minh City, gdje će vas sačekati vodič i odvesti u hotel. Nakon što se prijavite, nastupa vaše slobodno vrijeme, koje možete iskoristiti za preliminarnu šetnju užurbanim ulicama i trgovinama u Ho Chi Minh Cityju. Provest ćete noć u Ho Chi Minh Cityju (***Sunrise Central Hotel – Premium Deluxe room)

Day 8 (Oct 8th): Ho Chi Minh City tour – Cu Chi Tunnels (B, L, G)

Nakon doručka, vaš vodič če vas odvesti na turu kroz Ho Chi Minh City. Posjetit ćete katoličku crkvu Notre Dame i središnji poštanski ured. Također ćete posjetiti Dvoranu ponovnog ujedinjenja – rano kolonijalno remek-djelo izgrađeno kako bi se smjestio guverner – general Indokine.

Nakon ručka, posjetit ćete čuvene tunele Cu Chi, bizantski labirint podzemnih prolaza, komora i soba koje su koristili i Vietminh i Viet Cong da napadnu brzo i isto tako nestanu iz vidika. Nakon toga, idete u hotel na noćenje. (***Sunrise Central Hotel – Premium Deluxe room)

Dan 9 (Okt 9): Mekong Luxury tour (JOIN BASIS) (D, R, VOD, P)

 • 8:00 – 20:30  vodič će vas pokupiti u hotelu i krenuti na put My Tho – Ben Tre.
 • 09:40: dolazimo na prvu stanicu u Ben Luc, vozimo bicikl prema selu (oko 40 minuta) da istražimo lokalni život i vidimo polja riže na vrlo maloj udaljenosti (za one koji ne žele ili nisu u mogućnosti voziti bicikl – mogu da se odmaraju na ležaljkama u lokalnoj kući, gdje će se vodič i ostali putnici vratiti kroz 40 minuta). Nakon toga ćete vidjeti most Rễch Mi koji preko najveće rijeke Zapada povezuje My Tho s Ben Tre.
 • 10:40: Posjet pagodi Vinh Trang, koja je najveća na Zapadu. To je najspecifičnija arhitektura Mekong Delte, kombinirana  između viet-kmerske kulture i izvorne zapadnoeuropske arhitekture.
 • 11:30: Ručak u selu s roštiljem i domaćim jelima.
 • 13:00: Idete na krstarenje uz rijeku Tiền, prolazeći ribarska sela gdje ljudi uzgajaju ribe unutar plutajućih kuća.
 • 13:15 am: Dolazite na otok Thai Son (Cao Lao Thới S forn) u posjetu Tvornici slatkiša Coconut (najpoznatija stvar u pokrajini Ben Tre), vodič će vam pokazati kako napraviti slatkiše, te kakav je okus.
 • 13: 45: Posjeta Kulturnom domu i uživanje u raznim vrstama voća. Posebno ćete cijeniti skladne zvukove s “Đờn Ca Tài Tử” – specifičnom obilježju južne kulture. Dalje nastavljate kanuom, provlačite se kroz malu rijeku i gledate redove kokosovih palmi. Imate priliku posjetiti pčelarske prostore i uživati u prelijepom okusu čaja s propolisom.
 • 15:30: Završavate obilazak i slijedi povratak u Ho Chi Minh City.
 • 17:30: Dolazite u hotel. Provest ćeš noć u Ho Chi Minh Cityju

(***Sunrise Central Hotel – Premium Deluxe room)

Dan 10 (Okt 10): Ho Chi Minh City departure (D, VOD, P)

Imate slobodno vrijeme do 16:25 kada će po vas doći vozač i odvesti vas do Tan Son Nhat aerodrom za vaš let QR 971 u 19:25.

Dan 11 (Okt 11): Doha – Sarajevo

Slijetanje u Dohu u 23:40. Mogućnost izlaska sa aerodroma i obilaska dohe (Viza), ili boravka na aerodromu. Let Doha-Sarajevo u 07:10, a slijetanje u Sarajevo u 11:35. Kraj putovanja.

CIJENA PUTOVANJA: od 1999 KM 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avionska karta: Sarajevo-Danang  <-> Ho Chi Minh City-Sarajevo, uključujući aerodromske takse
 • Avionska karta: Hue – Ho Chi Minh City, uključujući aerodromske takse (115 US$)
 • Doručak i smještaj u zajedničkim ili dvokrevetnim sobama 9 noćenja
 • Ručkovi i večere, koji su navedeni u programu, u lokalnim restoranima
 • Prijevoz odgovarajućim klimatiziranim vozilima, kako je navedeno u planu, sa iskusnim vozačima
 • Ulaznica za Sundorld Danang Wonders (40 US$)
 • Krstarenje brodom – cijeli program
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče
 • Gdje je to potrebno, ulaznice za sve posjete kako je navedeno u programu
 • PDV i drugi porezi

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Vize
 • Obroke koji nisu navedeni u programu
 • Pića i lične troškove
 • Osiguranje

SOL AZUR Sarajevo
Branilaca Sarajeva 21
tel. 033 550 540
e-mail: info@solazur.ba

WEB: solazur.ba

 

Zato što jedan članak nije dovoljan….

VIJETNAM, TURISTIČKA ZVIJEZDA JUGOISTOČNE AZIJE

DANANG: NAJLJEPŠI MOSTOVI I PLAŽE VIJETNAMA

HOI AN, ROMANTIČNI GRAD

ASIA PARK – SUN WORLD DA NANG WONDER