“putovaoBiH” – turistička mapa koja otkriva šta sve vidjeti u BiH

  “putovaoBiH” – turistička mapa koja otkriva šta sve vidjeti u BiH

  Predstavljena je interaktivna mapa Bosne i Hercegovine koja objedinjuje cjelokupnu turističku ponudu, zajedno sa svim prirodnim i kulturno – historijskim bogatstvima. Mapa “putovaoBiH” je kreirana u svrhu promocije naše domovine.

  Karakter mape je informativno – edukativni, prilagođen za sve generacije, sa primarnim ciljem oporavka bosanskohercegovačkog turizma od novonastale situacije uzrokovane koronavirusom.

  Informativni je iz razloga što se mnogo građana Bosne i Hercegovine, ali i ostatka svijeta može upoznati sa određenim lokalitetima od interesa koju su predstavljeni sa tačnim koordinatom, kratkim opisom, fotografijom, kao i google uputama u slučaju da se neko odluči da tu lokaciju i posjeti. Edukativni iz razloga što može biti od velike koristi mlađim naraštajima koji tek treba da uče osnovne stvari o Bosni i Hercegovini, a također i za sve ostale koji su željni da nauče nešto novo. Stranica je dostupna i na engleskom jeziku, a u planu je i prevod na još nekoliko stranih jezika.

  Prilika je ovo za poslovne subjekte koje se bave turizmom i ugostiteljstvom iz cijele Bosne i Hercegovine. Web aplikacija je predviđena za promociju privatnih subjekata gdje će svoje mjesto moći pronaći sve turističke agencije, smještajni kapaciteti, ugostitelji.

  Postoji mnogo ideja koje će vrlo brzo da pronađu svoje mjesto na mapi, a glavni cilj je i konstantno razvijati najdetaljniju mapu Bosne i Hercegovine na kojoj će se pronaći svi lokaliteti od značaja u Bosni i Hercegovini. Bitno je istaći da je ovo volonterski projekat iza kojeg ne stoji nikakva finansijska podrška i da je kompletna ideja kreirana i finansirana od kreatora, ujedno i osnivača Inovacionog centra “Creatim” u čijem vlasništvu se nalazi ovaj projekat.