Qatar Airways objavljuje prvi ekskluzivni program za studente širom svijeta

  Qatar Airways objavljuje prvi ekskluzivni program za studente širom svijeta

  Qatar Airways je pokrenuo globalni program specijalno za studente širom svijeta. Student Club je dodatak programu lojalnosti ove aviokompanije, Privilege Cluba, i nudi brojne pogodnosti specijano prilagođene studentima kako bi im koristio kroz njihovo edukacijsko putovanje.

  Članovi Student Cluba mogu ostvariti velike uštede i brojne pogodnosti kao što su specijalne cijene za letove, dodatni prtljag, fleksibilnost za promjenu datuma putovanja, gratis Super Wi-Fi na letu i mnogo više. Također, automatski postaju članovi  Qatar Airways Privilege Cluba – i tako imaju mogućnost ostvari i dodatne pogodnosti među kojima je i unaprijeđenje nivoa članstva pri diplomiranju kao i priliku da osvoje 5,000 Qmilja ukoliko učlane prijatelja u Student Club. 

  Izvršni direktor Qatar Airways grupacije Gdin. Akbar Al Baker je poručio: “Naš novi Student Club je kreiran s fokusom na potrebe studenata. Putovanja su bitan dio njihovog života budući da mnogi odluče studirati van granica svoje države tokom cijelog studija ili pojedinačni semestara. Također znamo da su ljetne i zimske pauze savršena prilika da studenti posjete svoje porodice i prijatelje ili da jednostavno istražuju svijet. Osluškujući potrebe naših redovnih putnika studenata, sa zadovoljstvom im želimo pomoći da ciljaju ka nebu uz naš Student Club.” 

  Novi program za student je dio šire transformacije Qatar Airways Privilege Cluba koja za cilj ima da putnici budu nagrađeni za lojalnost aviokompaniji i da nastave primate najbolje ponude i pogodnosti. 

  Kao članovi Privilege Cluba studenti će skupljati Qmilje kada putuju sa Qatar Airwaysom, članovima oneworld® alijanse, ili sa bilo kojim partnerom aviokompanije. Studenti takošer mogu skupljati Qmilje koristeći Qatar Airways kreditne kartice i kupujući kod Privilege Club partnera. Qmilje se mogu iskoristiti za brojne pogodnosti koje uključuju nagradna putovanja, unaprijeđenj klase putovanja ili dodatni prtljag na letu Qatar Airwaysa, za kupovinu u Qatar Duty Free prodavnicama kao i za letove i hotelski smještaj kod partnera.

  Članovi Student Cluba će dobiti digitalnu člansku karticu koju mogu pohraniti na svoj mobitel ili mobilnu aplikaciju Qatar Airwaysa. Svi studenti koji su na stalnom ili vanrednom studiju i imaju između 18 i 30 godina mogu se učlaniti u Student Club posjetom na: qatarairways.com/StudentClub

  Višestruko nagrađivana aviokompanija Qatar Airways je proglašena “Najboljom aviokompanijom na svijetu” na ceremoniji najboljih svjetskih aviokompanija za 2019. godinu organizovano od strane Skytraxa. Ponijela je i titule “Najbolja aviokompanija na Bliskom Istoku”, “Najbolja biznis klasa na svijetu” i “Najbolje sjedište biznis klase” kao priznanje za revolucionarno iskustvo biznis klase, Qsuite. Qatar Airways je tako postao jedina aviokompanija koja je pet puta ponijela titulu Skytrax najbolje aviokompanije na svijetu.

  Pored što nudi izvrsnu uslugu putnicima, Qatar Airways je fokusiran i na samoodrživost svojih operacija. Raznovrsnost flote koja obiluje modernim i štedljivim avionima, prije svega flotom od 52 Airbus A350 i 30 Boeing 787s aviona koji znatno smanjuju emisije karbon-dioksida. Kao posljedica pandemije COVID-19 na potražnju za putovanjima, aviokompanija je prizemljila svoju flotu Airbus A380 aviona budući da zbog svog uticaja na okolinu više nema potrebe za tako velikim avionom na trenutnom tržištu. Qatar Airways je nedavno pokrenuo i novi program koji omogućava putnicima da dobrovoljno kompenziraju emisije karbona pri rezervaciji svog putovanja.