Qatar Airways obustavio letove iz Dohe za Sarajevo do daljnjeg

  Qatar Airways obustavio letove iz Dohe za Sarajevo do daljnjeg

  Aviokompanija Qatar Airways je obustavila letove iz Dohe za Sarajevo, ali i Skoplje do daljnjeg.

  Kako su istakli iz ove aviokompanije, letovi na ovim relacijama se neće najvjerovatnije nastaviti prije 2022. godine.

  Poznata aviokompanija već neko vrijeme odgađa ponovno pokretanje navedenih letova, no sada je zaustavljena prodaja karata za ove relacije i obustavljeni letovi nakon što je znatno smanjen protok putnika jer ova aviokompanija leti u zemlje koje su trenutno zabranile putovanja usljed pandemije.

  “Kao i ostalim aviokompanijama širom svijeta, pandemija koronavirusa je pred nas stavila velike izazove. Iako se trudimo održavati naše poslovanje i obavljati što više letova, neke rute jednostavno nisu komercijalno isplative zbog značajnog smanjenja broja putnika i samim time putovanja. Nakon pažljivog razmatranja donijeli smo odluku o suspenziji letova iz Dohe za Sarajevo i Skoplje”, naveli su iz kompanije Qatar Airways.

  Iz Qatar Airwaysa su istakli kako su u komunikaciji sa partnerima i putnicima navodeći da su im ponudili putovanja u neke druge zemlje ili potpuni povrat novca za već kupljene karte.

  “Važno nam je da pružimo odlične usluge našim putnicima te ćemo u narednom periodu pažljivo analizirati stanje na tržištu i raditi na ponovnom uspostavljanju letova”, poručili su iz aviokompanije.

  Qatar Airways je uspostavio letove za Sarajevo i Skoplje 2017. godine. Kada je riječ o ostalim linijama u regiji, ova aviokompanija ima letove za Beograd i Zagreb.