Qatar Airways: Promijenite besplatno datum putovanja ili zamijenite karte

  Qatar Airways: Promijenite besplatno datum putovanja ili zamijenite karte

  Povodom nastale situacije u svijetu vezano za pandemiju koronavirusa oglasili su se iz aviokompanije Qatar Airways.

  “Sarađujemo direktno sa globalnim i državnim zdravstvenim ustanovama i nadležnim vlastima kako bismo ispratili najnovije savjete i uputstva za suzbijanje Coronavirusa kako biste mogli putovati s povjerenjem.

  U Qatar Airwaysu u potpunosti razumijemo trenutnu situaciju i Vašu potrebu za dodatnom fleksibilnošću pri planiranju ili realizaciji postojećih planova za putovanje. Zato smo objavili ‘Putujte s povjerenjem’ pravilnik. Naši putnici koji su rezervisali karte ili tek planiraju putovati do 30. juna 2020. godine su u mogućnosti da besplatno promijene datum putovanja ili zamijene postojeće karte za putne vaučere koji vrijede jednu godinu. Omogućili smo dodatnu fleksibilnost putnicima koji ove promjene izvrše najkasnije 3 dana prije putovanja*”, naveli su iz ove aviokompanije.

  Iz aviokompanije su poručili i da su njihovi zaposlenici upoznati sa najnovijim protokolima i procedurama i koriste proizvode preporučene od IATA-e i Svjetske zdravstvene organizacije.

  Kako su naveli, većina njihovih aviona posjeduje napredne sisteme za pročišćavanje zraka koji otklanjaju 99.97 posto virusa i bakterija iz zraka te pružaju najefikasniju zaštitu od infekcije.

  Sva oprema i predmeti koji su dostupni putniku na letu se peru i suše na visokim temperaturama i peglaju. Svi oprani predmeti i oprema se potom pakuju uz upotrebu jednokratnih higijenskih rukavica.

  Više informacija možete pročitati na ovom linku.