Qatar Airways reklama “Bez granica, samo horizonti” najgledanija širom svijeta

  Qatar Airways reklama “Bez granica, samo horizonti” najgledanija širom svijeta

  Više od 54 miliona pregleda!

  Reklama predstavlja potvrdu da je putovanje osnovno pravo za sve!

  Aviokompanija Qatar Airways nedavno je emitovala reklamu Bez granica, samo horizonti, koja je pregledana više od 54 miliona puta širom svijeta, čime je ova reklama postala najgledanija u posljednjoj nedjelji juna. Reklama je objavljena na socijalnim mrežama ove aviokompanije i pregledana preko 50 miliona puta na Facebooku, skoro 800,000 puta na Twitteru, preko 3 miliona puta na Instagramu i više od milion puta na YouTube kanalu.

  Glavni razlog za ovakav uspjeh reklame je poruka koju je kompanija poslala da putovanje prevazilazi sve granice i predrasude i da je potreba i pravo za sve da istražuju svijet u kojem žive.

  Generalni direktor Qatar Airways Grupe, njegova ekselencija Akbar Al Baker je izjavio: “Uprkos trenutnim predrasudama i nelegalnim postupcima, Qatar Airways nastavlja da se uzdiže visoko u nebo gdje granice i zabrane ne postoje, gdje su samo horizonti. Veoma nam je drago da mnogi naši vijerni pratioci širom svijeta dijele naše ključne vrijednosti, čiji je cilj spajanje ljudi. I upravo zbog njih mi nastavljamo da letimo. Čvrsto vjerujemo da je putovanje pravo za sve, i da ovaj svijet pripada svima nama.

  U mjesecima koji dolaze, mreža destinacija Qatar Airwaysa će nastaviti da raste. Dvije nove destinacije koje se priključuju mreži Qatar Airwaysa su Nica, Francuska (4. juli) i Skoplje, Makedonija (17. juli). Ostale nove destinacije koje se planiraju za ovu i sljedeću godinu su: Las Vegas (SAD), Kanbera (Australija), Duala (Kamerun), Librevil (Gabon), Medan (Indonezija), Rio de Žaneiro (Brazil), Santijago (Čile), Sarajevo (Bosna i Hercegovina), kao i mnoge druge.

  Aviokompanija Qatar Airways izabrana je za aviokompaniju godine na prestižnoj dodjeli Skytrax nagrada za 2017, održanoj na međunarodnoj vazduhoplovnoj izložbi u Parizu. Ovo je četvrti put da je ova aviokompanija proglašena za najbolju na svijetu. Pored glavne nagrade, Qatar Airways dobitnik je još tri prestižna priznanja: Najbolja biznis klasa na svijetu; Najbolja aviokompanija na Bliskom istoku i Najbolja čekaonica za putnike prve klase.