Radovi na Crnaji: 7 alternativnih pravaca prema Hercegovini

  Radovi na Crnaji: 7 alternativnih pravaca prema Hercegovini

  Radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja na magistralnom putu M17, dionica Konjic – Jablanica, počinju danas i stupa na snagu naizmjenični režim prometa.

  Tunel Crnaja

  Saobraćaj kroz tunel Crnaja odvijat će se naizmjenično, jednom trakom, uz upotrebu svjetlosne signalizacije. Prema simulacijama prometa koje su do sada urađene, maksimalno zadržavanje će biti ograničeno na 15 minuta.

  S ciljem ubrzanja izgradnje, radovi će se izvoditi kontinuirano 24 sata, s tim da su potpune obustave saobraćaja predviđene u intervalu 23:00-5:00 sati, uz izuzetak vozila hitne pomoći i policije kojima će prolaz biti omogućen i u ovom periodu.

  U periodu od 1. juna do 30. septembra radovi će biti obustavljeni, a saobraćaj će se odvijati u obje trake, bez ograničenja.

  Tokom izvođenja radova, učesnici u saobraćaju mogu koristiti sljedeće alternativne cestovne pravce i to:

  M-5 Sarajevo – Kiseljak – Busovača – Kaonik,
  M-5 Lašva – Kaonik – Vitez – Nević Polje,
  M-16.4 Nević Polje – Novi Travnik – Bugojno,
  M-16.2 Bugojno – Prozor – Jablanica,
  M-16. Bugojno – Tomislavgrad,
  M-6.1 Tomislavgrad – Mostar,
  M-18 i M-18.1 Sarajevo – Foča, M-20 Foča – Trebinje.

  “Svi upiti javnosti, pritužbe ili zahtjevi za informacijama koje se tiču radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, mogu se uputiti direktno JP Ceste FBiH, putem maila crnaja.info@jpcfbih.ba, faksa + 387 33 250 400 ili poštom na adresu JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo, Terezija 54, 71000 Sarajevo. JP Ceste FBiH d.o.o. će redovito, putem svoje web stranice www.jpcfbih.ba, posredstvom BIHAMK-a i HAK-a, kao i medija, obavještavati javnost o svim relevantnim pojednostima koje se odnose na projekat rekonstrukcije tunela Crnaja”, naveli su iz Cesta FBiH.