Rafting avantura na Tari

    Rafting avantura na Tari

    Doživite putovanje najdubljim evropskim kanjonom!

    Suza Evrope, kako još nazivaju rijeku Taru, izvire u planinskom masivu na sjeveru Crne Gore i teče dužinom od 156 km. Na njenim obalama i stranama kanjona raste bujna vegetacija dajući posebnu čar okolnom pejzažu koji se može doživjeti spuštanjem splavom i tokom raftinga niz skoro cijeli tok rijeke.

    Tara se ubraja u vrhunske svjetske rafting rijeke. Kao dio NP ”Durmitor” uvrštena je na spisak svjetske kulturne i prirodne baštine još 1980. godine. Od maja do oktobra traju rafting avanture i ovisno o vašim željama mogu biti jednodnevne, dvodnevne ili višednevne u dužini od 15 do 85 kilometara. Ostanete li duže, dok ste živi pamtit ćete rađanje jutra u kanjonu i noći u kojima vam svjetlost daju zvijezde kroz usku prugu kanjona i rojevi svitaca.

    Kraća varijanta, s 21 brzakom tokom 18 kilometara vožnje od Brštanovice do Šćepan polja, gdje se Tara spaja s Pivom, traje nekoliko sati. No, duža vožnja obećava više od 50 brzaka. Tada se smjenjuju periodi adrenalina i lagane plovidbe pogodne za uživanje u vodopadima pritoka, mostovima, stijenama, šumama i malim plažama.