Razgovor sa Safetom Zecom na zatvaranju izložbe “Zagrljaji”

  Razgovor sa Safetom Zecom na zatvaranju izložbe “Zagrljaji”

  Posljednji događaj, koji u okviru izložbe “Zagrljaji” organizira Historijski muzej Bosne i Hercegovine, je vođenje kroz izložbu i druženje sa velikim umjetnikom Safetom Zecom.

  Dvanaestog juna, u periodu od 18 do 20 sati, Safet Zec će ugostiti muzejsku publiku i razgovarati sa posjetiocima o izložbi koja je inspirirana historijom Bosne i Hercegovine.

  Cijena ulaznice je 7 KM.

  Podsjećamo, izložba je otvorena na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra 2019. godine. Sav prihod od izložbe bit će doprinos obnovi i poslovanju Historijskog muzeja, kao jedne od najznačajnijih institucija kulture u BiH. 

  Djela iz ciklusa “Zagrljaji” prethodno su krasila zidove venecijanske crkve “Santa Maria della Pieta”, a sada dolaze u Sarajevo uz podršku Grada Sarajeva.

  Naredna izložba jednog od najvećih bh. umjetnika bit će upriličena u Memorijalnom centru Potočari povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, gdje će prvi put biti predstavljen najveći slikarev opus “Egzodus”.


  Kruna umjetničkog djela maestra Safeta Zeca na velikoj izložbi u Srebrenici | Furaj.ba

  Povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici Grad Sarajevo, u saradnji sa Memorijalnim centrom Srebrenica-Potočari i Ateljeom Safet Zec, priprema veliku izložbu našeg najvećeg živućeg slikara. Foto: Press Grad Sarajevo Planirano je da prvi put u Bosni i Hercegovini bude postavljen slikarski opus “Egzodus” koji predstavlja krunu umjetničkog stvaralaštva Safeta Zeca.