Red vožnje: Brzi voz do mora!

  Red vožnje: Brzi voz do mora!

  Željeznice Federacije BiH obavijestile su putnike da do 31. augusta ove godine do mora mogu putovati – brzim vozom. Promijenjen je red vožnje brzog putničkog BH voza na relaciji Sarajevo – Čapljina – Sarajevo, a proširena je i ponuda putnicima.

  Tako će sada putnici na stanici Čapljina ostvarivati vezu na autobusku liniju za Neum, Makarsku i Split autobusima Autoherca d.o.o. Grude.

  Sezonski voz iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 7.15 sati, a u Čapljinu će stizati u 9.32. Iz Čapljine će voz polaziti svaki dan u 19.25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21.42 sati. Voz će se zaustavljati u stanicama Hadžići, Konjic, Jablanica Grad, Mostar i Žitomislići.

  Sa autobuske stanice Čapljina, autobus za Neum polazit će u 10.05 sati, a iz Neuma za Čapljinu u 18.00 sati. Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu biće na stajalištu “Magistrala” na ulazu u Neum, sa magistralnog puta Opuzen-Neum.

  Ukupna cijena vozne karte (voz + autobus) Sarajevo – Neum u jednom pravcu iznosi 20,30 KM, a cijena povratne 33,30 KM. Rok važenja povratnih voznih i autobuskih karata je 15 dana, saopćeno je iz Željeznica Federacije BiH.

  Sa autobuske stanice Čapljina, autobus za Makarsku i Split polazit će u 10.05/10.10 sati. Putnici mogu silaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace i Tučepi. Ukupna cijena vozne karte za Makarsku je 29,30 KM, a za Split 34,30 KM. Povratak autobusima iz pravca Splita i Makarske nije obezbijeđen.

  Sve karte za voz i autobus kupuju se na prodajnim mjestima Željeznica Federacije BiH.