Relax Tours vas vodi autobusom kroz Evropu

  Relax Tours vas vodi autobusom kroz Evropu

  Ponuda za one koji su spremni na nova putovanja, željni novih destinacija i odmorni za nove avanture. Za par dana posjete Balkanu najbližih destinacija ne morate imati previše novca. Ukoliko isplanirate barem dva mjeseca unaprijed i uštedite nešto novca na vrijeme – Budimpešta, Istanbul, Graz ili Lavov, na primjer, ne moraju djelovati toliko daleko.

  Relax Tours je za vas pripremio odličnu ponudu:

  Budimpešta

  Budimpešta ima neku magnetsku privlačnost. Mirna, ali užurbana, velika metropola, ali ipak prijateljska, ona je mješavina historije uklopljene u užurbanost modernoga grada. Poznata i kao „Kraljica Dunava“, Budimpešta će vas očarati svojim mostovima i bulevarima, kuhinjom, tradicijom, pjesmom i plesom…

  Istanbul

  Koji je Vaš izgovor da ne odete u Istanbul? Najveći grad koji se nalazi na dva kontinenta, kulturni centar svijeta po podacima iz 2010. godine., metropolis sa najviše džamija u svijetu. Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad sa preko 14 miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada. Aja Sofija, Plava džamija, Čamlidža, Sulejmanija, Uskudar i mnoge druge lokacije čekaju vas! Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul? Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad”

  Graz

  Graz (drugi po veličini grad u Austriji) grad je shoppinga i prekrasnih znamenitosti, živahan grad, najvećim dijelom zahvaljujući velikoj studentskoj populaciji. Ime mu dolazi od riječi ‘GRADEC’, što znači ‘mali dvorac na vrhu brda’. Smješten na rijeci Muri, glavni je centar predivne Štajerske, a ovdje se ujedno nalazi i najstariji jazz studij u Europi, kojim se ponosi ovaj studentski grad. Taj “mali dvorac na vrhu brda” je zapravo današnji Schloßberg. S vremenom se ‘mali dvorac’ razvio u veliku tvrđavu, koju čak niti Napoleon nije uspijevao osvojiti. No, nakon što je porazio Habsburgovce, naredio je potpuno uništenje tvrđave. Stanovnici Graza su velikom svotom novca uspjeli spasiti Uhrturmi Glockturm, dok je ostatak razoren.

  Do vrha se možete uspeti žičarom (Schlossbergbahn), koja iznenađujuće lako već duže od 100 godina savladava strminu od čak 61 posto nagiba, ili Schlossbergliftom, futurističkim liftom koji vas vrlo brzo dovede do vrha brda.Dok za uspinjanje preporučujemo žičaru ili lift, za spuštanje su odličan izbor valovite i pomalo bajkovite stepenice (Kriegssteig), koje će vas dovesti tačno na Schloßbergplatz. Od shopping centara u Grazu najzanimljiviji su svakako Center West i Seiersberg…  U ovom period iskoristite pogodnosti koje Vam donose decembarska sniženja!

  Lavov

  Lavov ili Lviv grad je u zapadnoj Ukrajini, blizu granice s Poljskom. Leži na rijeci Poltvi i zauzima prvo mjesto u Ukrajini po broju očuvanih kulturno-povijesnih spomenika, a svojom ljepotom, spomenutim spomenicima i širokom lepezom raznih stilova gradnje ističe se i među gradovima središnje i istočne Europe. Njegova je prekrasna povijesna jezgra grada 1998. uvrštena na UNESCO-ov popis Svjetske kulturne baštine. Lavov ima jedan od najljepših glavnih trgova u ovom dijelu Europe. Kuće i zgrade na tom prostoru, njih 44, građene su u različitim stilovima od renesanse do modernizma… Pored Adonisove fontane je instaliran i znak „I love Lviv“ u bojama ukrajinske zastave, gdje je poprilično teško doći na red za fotografisanje.


  Pozovite na broj: 033/263-330

  Viber: 063/771-442

  relaxtours@relaxtours.com

  Zelenih Beretki 22

  www.relaxtours.com