Resort La Pari-Pari, Langkawi

Resort La Pari-Pari, Langkawi

Resort La Pari-Pari svoje je ime dobio od malajske reči za vilu – onu koja je odgovorna za ostvarenje snova. Smješten je između četvrti Pantai Cenang i Pantai Tengah, poznatih po prekrasnim plažama i spektakularnim zalascima Sunca. Mnogobrojni restorani, prodavnice i plaža nalaze se na udaljenosti od desetak minuta hoda. 

Tekst i fotografije: Emira Azganović, Furaj.ba

Ovdje ne treba vjerovati broju zvjezdica jer iako ima samo 3 zvjezdice, La Pari-Pari nudi mnogo više od kategorije koju ima. S 12 prostranih soba i mini čajnom kuhinjom, u zasebnim kućicama, svaka s vlastitim dvorištem, La Pari-Pari gostima pruža luksuz osamljenog, intimnog okruženja s travnjakom i bazenom koji su na raspolaganju gostima.

Foto: Resort La Pari-Pari

Velika, mirna bašta s drvećem koje pravi hladovinu velikim plažnim krevetima razbacanim po vrtu, poziva na odmor i predah od svih aktivnosti. U restoranu se nalazi mala polica na kojoj možete odabrati knjigu i provesti dan ispod drveta ili pored bazena. U stražnjem dijelu imanja nalazi se ribnjak s nekoliko ležaljki.

Restoran Fat Cupid, koji gleda na hotelski bazen i vrt, poznat je po tradicionalnoj kuhinji, a dostupna su i brojna zapadnjačka jela. 

Adresa: 2273, Jalan Teluk Baru, Kampung Tasek Anak,
07000 Langkawi, Kedah, Malezija
Telefon: +60 4-955 3010

Više detalja o resortu možete pogledati OVDJE

Qatar Airways leti iz Sarajeva, preko  Dohe, za ostrvo Lanqkawi. La Pari-Pari nalazi se na oko 20 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma. Cijene avio karta iz Sarajeva za Langkawi možete pogledati OVDJE

RESORT LA PARI-PARI, LANGKAWI

THE DATAI LANGKAWI, LUKSUZNI RESORT U SRCU PRAŠUME

PETRONAS TORNJEVI – ARHITEKTONSKO ČUDO KUALA LUMPURA