Relax – tours: Rim za Novu godinu, po extra povoljnoj cijeni!

Relax – tours: Rim za Novu godinu, po extra povoljnoj cijeni!

26Toliko zanimljivih i uzbudljivih stvari ima rijetko koja druga zemlja kao ITALIJA. Ovdje su živjele i umrle dvije cijele civilizacije, rimska i renesansna, ostavivši veličanstvene tragove. Glavni grad RIM nije ni grad na sedam brežuljaka, ni grad u koji na razumljiv način vode svi putevi, nego metropola za čije bi upoznavanje trebalo najmanje mjesec dana. To je grad čudesnih i lijepih kontrasta. A sunce se pobrinulo da učini Talijane nešto vedrijima od svojih susjeda. Kada ih promatrate kako uzbuđeno razgovarajui gestikuliraju, s nekoliko bezazlenih uvreda i prijetnji, kada je Vaš auto na krajnje nekonvencionalan način potisnut iz prometa, kada na sve dobijete odgovor: “lako ćemo” – onda znate zasigurno: Vi ste u Rimu.

Garantovan polazak, direktan let iz Mostara – odličan hotel 4*, na odličnoj lokaciji – Ergife Palace.

 

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

I DAN / SARAJEVO – MOSTAR – RIM / 29.12.2017.

Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog Muzeja te vožnja do aerodroma u Mostaru. Po dolasku na aerodrom Mostar, charter let za Rim na letu M4 1001. Predviđeno polijetanje za Rim u 16:00. Slijetanje u Rim u 17:10, te transfer u hotel, smještaj. Nakon pasoških i carinskih formalnosti, transfer do hotela u Rimu, smještaj. Slobodno veče za odmor. Noćenje u hotelu u Rimu.

II DAN / RIM / 30.12.2017.

Doručak. Svi putevi vode u Rim, stoga Vam mi preporučujemo  fakultativni obilazak Rima oko 09:00 sati,  u obilasku Rima ćete istinski uživati, a u pratnji lokalnog vodiča ćete obići: Colosseum, Spomenik Viktoru Emanuelu, trg Venecija, Panteon, Trg Kampo de Fiori, Španski trg, Kapitol, Palatin, Via Sakra, Rimski forum, crkva Sv. Marija Mađore  kao i Španske stepenice, fontana Di Trevi i impoznantni Koloseum koji je proglašen za novo svjetsko čudo. Trestevere, boemska četvrt, živog duha, uskih ulica i puna turista koji žele da uživaju poslije obilaska glavnih znamenitosti grada, upotpunjuje nam sliku o Rimu kao gradu kompletne turističke ponude – od vrhunskih atrakcija do fenomenalnog provoda. U večernjim satima individualno uživajte u Rimu. Noćenje.

 

III DAN / RIM  – TIVOLI – RIM / 31.12.2017

Nakon doručka imate slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak TivolijaTivoli (latinski: Tibur) je drevni grad u talijanskoj administrativnoj regiji Laciju; središte dijeceze i istoimene općine u pokrajini Rimu, oko 30 km od samog Rima. Tivoli se nalazi na slapu rijeke Aniene preko Sabinskih planina odakle se pruža veličanstven pogled na dolinu Campagna romana. U Tivoliju se nalaze dva mjesta svjetske baštine UNESCO-a, Hadrijanova vila i Villa d’Este, koje su tu izgrađene zbog iznimnog krajolika i blizine Rima. Povratak u Rim, te slobodno poslijepodne za individualni program. . U večernjim satima tradicionalni doček Nove godine na rimskim ulicama i trgovima (induvidualno) – SRETNA NOVA 2018 GODINAPovratak u hotel individualno.  Noćenje u hotelu.

 

IV DAN / RIM – NAPOLI – POMPEJI – RIM / 01.01.2018.                                                                                                

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska u  Napulj i obilazak Pompeja   Grad Pompej smješten je na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u italijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu puteva prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora, te je poznat kao rimski grad koji je uništen u erupciji vulkana Vezuva 24. avgusta 79. godine. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Stanovnici su stradali, a grad ostao „konzerviran“ za naraštaje arheologa savremenog doba. Gotovo nigdje na planeti ne možemo tako vjerno doživjeti antičku prošlost kao ovdje. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja, do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živjelo prije skoro 2000 godina. Nakon obilaska povratak u Rim, te slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

V DAN / RIM – MOSTAR – SARAJEVO / 02.01.2018.                                                                                                        

Doručak. U skladu sa vremenom polijetanja, transfer na aerodrom i let za Mostar. Prijava na let M4 1000, te predviđeno polijetanje prema Mostaru u 09:00 sati. Slijetanje u Mostar u 10:10. Transfer autobusom iz Mostara do Sarajeva. Po slijetanju u Mostar, transfer autobusima za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo sa osmjesima na vašim licima… 🙂

 

CIJENA ARANŽMANA  po osobi za minimalno 40 uplata :

 

HOTEL

Cijena za rane rezervacije do 01.12. Cijena za rezervacije od 02.12.
Hotel ERGIFE PALACE 4*ili sličanhttp://www.ergifepalacehotel.com/eng 595 KM           695 KM

 

Popusti za djecu uz 2 odrasla u sobi: dijeca 0 – 2 god: 300 KM popusta na aranžman / 2 – 12 god: 200 KM popusta na aranžman. Agencija zadržava pravo izmjene cijene u slučaju izmjene kalkulacijske baze.

 

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz na relaciji Mostar – Rim – Mostar ( Charter let )
 • Transfer aerodrom Rim – hotel Rim – aerodrom Rim
 • Smještaj u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom
 • Pratilac grupe iz Relax Tours-a (uz minimalno 30 prijava)
 • Organizacija putovanja

 

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:                                            

 • Aerodromske takse + 175 KM
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 299 KM
 • Transfer Sarajevo – Mostar – Sarajevo: 40 KM po osobi (opcija nije obavezna)
 • Fakultativni izleti
 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • Boravišnu taxu koju svi gosti plaćaju na licu mjesta / recepciji hotela ( 6 Eur po osobi i danu)


Sa Relax-torsom Pored Rima, Novu godinu možete dočekati i u Dubaiju, Istanbulu, Budimpešti…

Više informacija: 

RELAX TOURS

033/263-330 i 033/270-060

www.relaxtours.com