S jednom ski kartom sada možete skijati na četiri bh. planine

  S jednom ski kartom sada možete skijati na četiri bh. planine

  Ljubitelji skijanja od sada će s jednom kartom moći skijati na 100 kilometara dugim stazama – na Bjelašnici, Vlašiću, Jahorini i Ravnoj planini.

  Zahvaljujući ugovoru o zajedničkoj karti kojeg su potpisali predstavnici ski-centara Jahorina, Ravna planina, Vlašić i Bjelašnica skijašima će biti omogućeno da tokom zimske sezone u periodu od 10 dana mogu skijati na stazama ova četiri centra s jedinstvenom ulaznicom. Odnosno, skijaši će moći kupiti desetodnevnu kartu po cijeni od 350 KM te skijati bilo kojih 10 dana u sezoni u bilo kojem od ovih centara.

  Karta važi na više od 100 kilometara staza, a predstavnici ski centara očekuju da će značajno poboljšati turističku ponudu u lokalnim samoupravama kojima pripadaju.

  Predstavnici su istakli kako ovogodišnja zimska sezona protiče u najboljem redu, te na ovim planinama ima od 1,5 do 2 utabanog snijega. Na Bjelašnici su sve ski staze i liftovi u funkciji, dok su na Ravnoj planini koja ima tek 80 centimetara utabanog snijega u funkciji novih trinaest kilometara staza.

  Također, predstavnici su istakli kako se nadaju da će se ovaj sporazum proširiti i na druga skijališta u BiH.

  Još jednom podsjećamo kako će zajednička karta važiti za bilo kojih 10 dana u zimskoj sezoni, a u planu su i aktivnosti koje će omogućiti povezivanje ovih centara i u ljetnim danima.

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  OLIMPIJSKI CENTAR JAHORINA – JEDAN OD NAJMODERNIJIH SKI CENTARA U REGIONU

  BJELAŠNICA – NEPRISTUPAČNA DAMA

  CJENOVNIK SKI KARATA – BJELAŠNICA/IGMAN

  VLAŠIĆ, PRVA BH. ‘CORONA FREE’ DESTINACIJA

  VLAŠIĆ

  SKI CENTAR BABANOVAC

  SKI CENTAR RANČA

  AUTOBUSOM CENTROTRANSA NA BJELAŠNICU I VLAŠIĆ

  10 RAZLOGA ZAŠTO POSJETITI TRAVNIK

  HOTEL BLANCA RESORT&SPA

  HOTEL SUNCE VLAŠIĆ

  365 DANA NA RAVNOJ PLANINI