Sadržajan vikend za kraj ljeta – Sarajevska fjera i Moda u Hastahani

  Sadržajan vikend za kraj ljeta – Sarajevska fjera i Moda u Hastahani

  Ovogodišnje izdanje manifestacije Ljeto u parku – Hastahana polako se bliži svome kraju, a zadnji vikend ljeta 2019. na Hastahani će posjetiteljima svih generacija ponuditi obilje zanimljivih sadržaja. 

  Od petka 20. septembra do nedjelje 22. septembra u Hastahani se po drugi put održava Sarajevska fjera, fešta sa okusom i mirisom Dalmacije u Sarajevu. 

  Centralna aktivnost u okviru tog događaja bit će Drugi Memorijalni amaterski turnir u boćanju Marinko Musa, za koji se svi zainteresirani mogu prijaviti putem e-maila: sarajevskafjera@gmail.com do četvrtka 19. septembra. 

  Ekipe trebaju brojati tri člana, sa mogućim četvrtim, rezervnim članom ekipe. Prijaviti se mogu muške, ženske, ali i mješovite ekipe.  

  U Carlsberg Beer Gardenu u četvrtak 19. septembra nastupa Duo Merima i Haris, a u petak 20. septembra je na programu koncert Gordana Dizdarevića Grka

  U subotu 21. septembra će u sklopu Sarajevske fjere nastupiti B-Band sa otoka Brača, sa programom Tribute to Oliver Dragojević i najljepšim dalmatinskim pjesmama, dok u nedjelju 22. septembra nastupaju Beća i Faja.

  U subotu 21. septembra bit će održana i Riblja noć, uz riblji roštilj i brudet za koji će biti zaduženi gosti iz Ploča i doline Neretve.

  A u nedjelju 22. septembra od 18 do 20 sati u parku Hastahana Modna agencija NovamaS i Udruženje Urban Etno organiziraju događaj „Moda u Hastahani“. 

  Poznata bh. kretorica Emina Husedžinović – Ibrahimović je za najmlađe pripremila radionicu na temu izrade modnih kreacija, dok će bivša manekenka Alma Musliović održati radionicu „Prvi manekenski koraci“, nakon čega će biti održane i mini modne revije.

  Podsjećanja radi, ovogodišnje izdanje manifestacije „Ljeto u parku – Hastahana“, koju je pod sloganom „Ljetna zabava za sve generacije u srcu Sarajeva“ organizirao Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo, traje sve do prestanka ljetnog računanja vremena, odnosno do nedjelje 29. septembra.