Sajam regionalnih proizvoda YOREX u Antaliji

  Sajam regionalnih proizvoda YOREX u Antaliji

  Od 13. do 17. septembra 2017. godine u Antaliji će se održati Sajam regionalnih proizvoda YOREX. Cilj je podržati komercijalizaciju, brendiranje, povećanje vrijednosti, poboljšanje ekonomske vrijednosti i promociju regionalnih proizvoda.

  U Sajamskom centru Anfaş u Antaliji izlagači iz Turske i inostranstva u prilici su izložiti svoje proizvode, uspostaviti partnersku saradnju s kolegama, steći nova iskustva i znanja u cilju unapređenja vlastitih proizvoda.

  YOREX se održava osmu godinu za redom u organizaciji ANFAŞ (Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. – Dioničko društvo za organizovanje sajmova, upravljanje i investiranje), uz podršku Ministarstva kulture i turizma Republike Turske.

  Organizatori sajma YOREX naglašavaju da njegovim redovnim održavanjem žele spriječiti propadanje regionalnih naspram uvezenih proizvoda, proširiti tržišno priznavanje regionalnih proizvoda koji su mahom prisutni na lokalnom tržištu, poticati i potvrditi regionalne proizvode koji su nazvani po mjestu na kojem su proizvedeni, ali još nisu registrirani, ojačati kvalitetu vodeće institucije uvođenja svojih regionalnih proizvoda na globalnom i lokalnom nivou za inostrane privredne komore i berze, pripremiti i unaprijediti saradnju privrednih komora i berzi radi komercijalizacije regionalnih proizvoda.

  Također je cilj osigurati širenje i interakciju kulturnih elemenata i regionalnih vrijednosti s naglaskom na regionalne proizvode, podizati trgovačku tržišnu vrijednost regionalnih proizvoda s ciljem otvaranja novih radnih mjesta u regijama iz kojih ti proizvodi dolaze, te osigurati kontinuirano održavanje Sajma regionalnih proizvoda YOREX na globalnom i nacionalnom nivou.

  Na Sajmu regionalnih proizvoda YOREX predstavljaju se proizvodi i proizvođači regionalnih proizvoda, kao i institucije i kompanije koje podržavaju regionalne proizvodne kompanije. Sajam YOREX iz godine u godinu bilježi sve veći broj posjetitelja, naročito predstavnika dobavljača, trgovaca na veliko i malo, menadžera hotela, uvoznih i  izvoznih kompanija.

  Više informacija o mogućnostima učešća i posjete Sajmu regionalnih prizvoda YOREX na: http://www.yorex.com.tr/eng/