Sarajevo City Pass – Jedna kartica za obilazak svih turističkih atrakcija

  Sarajevo City Pass – Jedna kartica za obilazak svih turističkih atrakcija

  Konačno je turistima koji posjećuju glavni grad BiH na raspolaganju Sarajevo City Pass, kartica koja već odavno živi u svijetu

  Sarajevo City Pass osmislila su i realizirala četiri mladića; Nihad Odobašić, Adnan Hujdur, Tahir Herenda i Nasir Muftić, te su time turistima koji dolaze u Sarajevo i obilaze njegove znamenitosti, omogućili da s jednom karticom mogu obići nekoliko muzeja, galerija i drugih turističkih atrakcija. Mladići koji su razvili Sarajevo City Pass primijenili su ideju koja već postoji u 95 posto glavnih gradova u Evropi.

  Sarajevo City Pass je kartica koju turisti mogu kupiti ako žele ostvariti popuste ili besplatan ulaz u brojne muzeje i kulturno-historijske institucije, kao i popuste u različitim shopovima, zlatarnama, restoranima… Između ostalog besplatno ili s popustom mogu otići u Muzej jevreja, Muzej ratnog djetinjstva, Nacionalnu galeriju, Vijećnicu, voziti se Trebevićkom žičarom… Turisti s ovom karticom imaju ekonomski interes, s obzirom na to šta sve mogu obići, kupovina ove kartice im se zaista isplati.

  Pozitivno je i to što turisti na kartici odmah vide šta mogu posjetiti, odnosno dobijaju već preporučena mjesta za obilazak i ne moraju lutati gradom, posebno planirati i gledati šta trebaju obići. U suštini, Sarajevo City Pass ujedno može poslužiti i kao vodič jer turistima olakšava posjetu Sarajevu.

  Četvorica kreativnih mladića se nadaju da će se njihov trud isplatiti, te da će turisti koji posjećuju Sarajevo dobiti bolju uslugu i biti zadovoljniji boravkom u glavnom gradu BiH.

  GDJE KUPITI I KOJA JE CIJENA KARTICE?

  Postoje tri kartice koje turisti mogu kupiti i one se razlikuju po trajanju. Razlikuju se po tome koliko će vremena turisti provesti u Sarajevu, 24, 48 ili 72 sata. Druga razlika je u cijeni (24h – €12.00, 48h – €18.00, 72h – €24.00), što duže traje, kartica je skuplja, ali ima i veći popust i veći broj besplatnih ulazaka. Kartica se može kupiti na više mjesta u Sarajevu ili online.