Sarajevo & Doha: perspektivna poslovno-turistička veza

  Sarajevo & Doha: perspektivna poslovno-turistička veza

  Veliki broj medija prisustvovao je press-konferenciji Qatar Airwaysa održanoj povodom otvaranja nove linije: Sarajevo – Doha. Prisutnim su se obratili Akbar Al Baker, izvršni direktor Qatar Airways grupacije, te Armin Kajmaković, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, međusobno razmjenivši i prigodne poklone.

  Qatar Airways leti na preko 150 destinacija. Raspolažu s izuzetno dobrim avionima, a zbog kvalitetne usluge u avijaciji ostvario je sve što se može postići dobivši toliko priznanja da ga bilo koja druga avio kompanija teško može pratiti u tome.

  “Veoma smo uzbuđeni zbog uspostavljanja direktne linije za Sarajevo. Kako naša avio kompanija nastavlja sa širenjem svoje globalne mreže, odlučili smo uključiti ovaj evropski skriveni dragulj u našu mapu ruta. Qatar Airways je posvećen pružanju podrške turizmu u glavnom kao i u obližnjim gradovima BiH, dovodeći putnike s više od 150 svjetskih destinacija”, izjavio je Akbar Al Baker, generalni direktor kompanije Qatar Airways, dodajući: “Također smo ponosni što možemo uslužiti lokalne putnike iz Sarajeva, nudeći im beskonačne mogućnosti unutar Qatar Airways mreže u povezivanju s omiljenim poslovnim i turističkim putovanjima širom svijeta.”

  Putnici iz cijelog svijeta sada će s većom lakoćom stizati u Sarajevo, a, svakako, nova linija će biti izvrsna prilika i za brži dolazak kući svima koji žive u Kataru. Putnici iz BiH koji se odluče putovati preko Dohe sletjet će najprije na najbolji aerodrom na Bliskom istoku – Hamad International Airport, savršenu stanicu za pravljenje pauze, jer je Doha destinacija svjetske klase.

  Svojim dolaskom u BiH, Qatar Airways doprinijet će dodatnom unapređenju imidža sarajevskog aerodroma, kojim je ove godine prošlo najviše putnika otkako postoji – 850.000.

  “Posebna mi je čast i ogromna privilegija poželjeti dobrodošlicu Qatar Airwaysu na Međunarodni aerodrom u Sarajevu. Uspostavljanje avio linije Sarajevo – Doha veliko je dostignuće, ne samo za aerodrom, nego i za Sarajevo, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu”, rekao je direktor aerodroma Armin Kajmaković.

  Vrijedi također znati da u Qatar Airwaysu samo iz BiH radi preko 100 ljudi.