Sarajevska zimska bajka

  Sarajevska zimska bajka

  Adventska groznica zahvatila je sve evropske gradove, pa tako nije zaobišla ni prijestolnicu Bosne i Hercegovine. Mnogi su s nestrpljenjem dočekali 07. decembar, kada je na novoj lokaciji, u parku Hastahana, tradicionalnim paljenjem lampica na bogato ukrašenoj jelki otvoren šesti po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday market.

  Najveseliji sarajevski zimski događaj i ove godine otvorio je gradonačelnik grada Sarajeva, Ivo Komšić uz prisustvo blizu hiljadu građana. Dobra atmosfera, kakva je vladala na otvaranju, trajat će sve do 14. januara, a organizatori su se potrudili pripremiti raznovrstan program za sve generacije. U kućicama posjetitelji će moći kupiti jedinstvene i atraktivne praznične poklone, rukotvorine domaćih proizvođača, te okrijepiti se toplim napitcima i ukusnom hranom.

  holiday1

  Najbolja atmosfera zasigurno će vladati u pivnici PAN Winter Pub, smještenoj ispod velikog šatora, u kojoj će se svakog dana tokom trajanja Coca – Cola Sarajevo Holiday Marketa u poslijepodnevnim satima dešavati After Work Zabave, dok će se uvečer u istom prostoru održavati koncerti, promocije, degustacije… Dobroj atmosferi doprinosit će i dešavanja na vanjskoj bini, BH Telecom Ultra Stage-u, gdje će nastupati DJ Santa Sister i brojni drugi izvođači, animatori i maskote. Za najmlađe će na Marketu biti postavljena igraonica Argeta Junior Play House, a novitet je i Addiko klizalište na otvorenom na 400 m2, na kojem će klizanje tokom 39 dana trajanja sarajevske zimske bajke biti besplatno.

  Ove godine, zimska čarolija bit će na dvije lokacije. Pored navedene Hastahane i na Trgu Oslobođenja postavit će se kućice u okviru Sarajevo Winter Marketa koji će se održati od 15.12.’16. do 15.01.2017.