Sarajevski festival turizma 2018.

  Sarajevski festival turizma 2018.

  Sarajevski festival turizma će se održati u KSC Skenderija od 24. do 26. oktobra, gdje će biti predstavljeni turistički potencijali BiH, kao i turističke ponude ostalih zemalja učesnica.

  U okviru Festivala bit će održan 40. Međunarodni sajam turizma i turistička berza, te 7. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa.

  Ove godine, naglasak Festivala će biti na gastro turizmu, pa će posjetioci moći degustirati tradicionalna jela i pića, ali i uživati u bogatom programu.

  24. i 25. oktobra u dvorani Mirza Delibašić će biti održan Internacionalni kup kuhara i poslastičara, kao i Internacionalni kup barmena.

  U jednom od sarajevskih hotela će 25. oktobra biti upriličeno “oživljavanje” starog jelovnika, a Dom mladih će tog dana ugostiti Prvu stručnu regionalnu konferenciju o bh. turizmu.

  Učesnici Festivala će 26. oktobra na platou Skenderije pokušati oboriti Guinnissov rekord serviranjem 13.000 palačinaka.

  Sarajevski festival turizma proširena je manifestacija Međunarodnog sajma turizma i turističke berze, kojeg KSC Skenderija organizira od 1970. godine.