Sarajlije s nestrpljenjem dočekale otvorenje Pino hotela na Trebeviću

Sarajlije s nestrpljenjem dočekale otvorenje Pino hotela na Trebeviću

Hotel Pino na Trebeviću otvorio je svoja vrata poslije dva mjeseca pauze koja je uzrokovana corona virusom. Počela je sa radom i Trebevička žičara tako da izlet na Trebević i relaksacija u hotelu Pino može biti pravi izbor za provesti dane vikenda na svježem vazduhu.

Pino Nature Hotel dobitnik prestižne svjetske nagrade iz oblasti ugostiteljstva

Na 1070 m. nadmorske visine, u srcu planine Trebević, smjestio se hotel Pino. Zbog blizine grada je poznat i kao „dnevni boravak Sarajlija“. Hotel Pino je za Sarajlije neizostavno odredište za vikend dok mnogi koriste čak i pauzu za ručak da obezbjede sebi dnevnu dozu čistog vazduha i vitamina D. Sve to omogućava blizina grada iz kojeg se ovdje automobilom stiže za 10 minuta. No, većina će izabrati vožnju žičarom i laganu šetnju kroz šumu da bi stigli do hotela Pino.

Foto galerija

Da bi ispoštovali sve mjere zaštite koje su donesene od strane  Federalnog štaba civilne zaštite u Pino hotelu su pripremili novi “Lazy kutak” na livadi, sa preporučenom distancom, koji će sigurno ostati omiljeno mjesto svih posjetilaca posebno roditelja s malom djecom jer u sred tog prostora nalazi se pješčanik.

Kulinarski noviteti

Poslije pauze od dva mjeseca goste je dočekalo i slatko iznenađenje, poptpuno jestiva saksija sa cvijećem, dezert kojem će rijetko ko moći odoliti. Kao i uvijek mislili su i na najmlađe te pripremili poseban, Pino dječiji meni, sa omiljenom dječijom hranom.

 Pino dječiji meni: Chrispy pileći zalogaji sa pomfritom

 

U Pino hotelu na Trebeviću, prvom HALAL certificiranom hotelu u Bosni i Hercegovini, sa poštivanjem svih mjera organizuju se i iftari. Pored odabranih menija, dostupan je i mesdžid za namaze, abdesthana te besplatna igraonica za djecu kako bi iftar protekao u miru i blagostanju…

Posebno treba naglasiti da tokom dvomjesečnog prekida rada, zbog pandemije Covid-19, u Pino hotelu niti jedan radnik nije ostao bez posla, te su s nestrpljenjem dočekali početak rada i prve goste.

Zato što jedan članak nije dovoljan….

HOTEL PINO DNEVNI BORAVAK SARAJLIJA

PINO NATURE HOTEL Sarajevo
Trebević, Ravne br. 1

Telefon: 033 257 800

Web:    www.pino-hotel.com
e-mail: info@pino-hotel.com