Sedmodnevna hercegovačka vodena avantura

Sedmodnevna hercegovačka vodena avantura

Hercegovina-Kalifornija, često tako nazivaju jug Bosne i Hercegovine koji oduševljava svakog onog ko jednom posjeti ove predjele, osjeti tu klimu i kako grije hercegovačko sunce.

Osim ljepota ugodnih oku, u Hercegovini se može uživati i u nevjerovatnim avanturama poput SUP-a (Stand Up Paddling), sporta koji je svjetski hit već unazad nekoliko godina, te brojnim drugim avanturama u kojima ćete, obećavamo, uživati ako se upustite u “Hercegovačku vodenu avanturu” koja po vašem izboru može da traje 4 ili 7 dana.

 

Iskušajte svih 5 aktivnosti u 7-dnevnoj avanturi

Lokacija: Hercegovina – doline rijeka Trebižata, Neretve i Krupe, morska obala

Višednevna avanturistička ponuda koja traje 7 dana  uključuje spust čamcima dvosjedima na napuhavanje na gornjem, srednjem i donjem toku Trebižata (ukupno 3 dana), Stand up paddling „3 rijeke“, izlet offroad vozilima.

Dan 1: prijevoz od mjesta susreta do izvora rijeke Trebižat u Drinovcima, obilazak Ravlića pećine. Upoznavanje mjesta gdje ponire i izvire rijeka sa 9 imena te početak vodene avanture – spusta čamcima na napuhavanje do mjesta Klobuk. Uključeni obroci – ručak i večera. Noćenje u agroturizmu Marića Gaj ili kampiranje uz rijeku

Dan 2: Nastavak avanture canoinga od slapova „Koćuša“ do slapova „Kravice“. Tjelesno zahtjevnija aktivnost koja uključuje i mogućnost pojedinačnog spusta niz slap „Čeveljuša“ te uživanje u ljepotama srednjeg toka rijeke Trebižat. Uključeni obroci – doručak i ručak. Noćenje u apartmanima u neposrednoj blizini „Kravice“ ili kampiranje uz rijeku.

Dan 3: Slobodan dan na slapovima „Kravice“ Uživanje u jutarnjem kupanju na najpoznatijoj točki na rijeci Trebižat gdje se možete okušajte na SUP-u. Za dodatni sadržaj preporučujemo posjet Hercegovoj kuli offroad vozilima, posjet muzeju na Humcu, laganu večernju vožnju brodicom ili paragliding. Uključeni obroci – doručak i večera. Noćenje u apartmanima u neposrednoj blizini „Kravice“ ili kampiranje uz rijeku.

Dan 4: Canoing od slapova „Kravica“ do mjesta Struge.Izlet „Kravica Adventure“ predstavlja veslački izazov te uključuje mogućnost pojedinačnog spusta niz najuzbudljivije brzace na rijeci. Uživajte u posljednjih 15 km toka, do mjesta ušća rijeke Trebižat u rijeku Neretvu. Uključeni obroci – doručak i ručak. Noćenje u apartmanima u neposrednoj blizini rijeke ili kampiranje uz rijeku.

Dan 5: Nastavak vodene avanture, ali ovaj put na SUP-ovima. Započnite izlet „3 rijeke“ kupanjem u prekrasnom Trebižatu, zatim ubrzo nakon starta okusite snagu Neretve – najveće rijeke jadranskog sliva, nakon čega slijedi istraživanje Krupe – prirodnog fenomena i rijeke koja mijenja smjer svog toka prema morskim mijenama. Uključeni obroci – doručak i ručak. Noćenje u motelu u neposrednoj blizini jezera ili kampiranje uz jezero.

Dan 6: Slobodan dan u parku prirode Hutovo Blato. U dodatnoj ponudi provedite dan istraživajući jezera, SUP-u na Krupi, u bidrwatchingu u jednom od najvećih ptičijih rezervata u regiji, ili jednostavno uživajte u ribolovu ili laganoj vožnji brodicom. Uključeni obroci – doručak i večera. Noćenje u motelu u neposrednoj blizini jezera ili kampiranje uz jezero.

Dan 7: Vožnja terenskim vozilima do etno sela i morske obale, te kupanje u Neumu.

Upoznajte se sa „Starom Hercegovinom“ te nakon kupanja u rijekama i jezeru, priuštite si i kupanje u moru. Uključeni obroci –doručak i ručak.

Detalji o turi:

U cijenu su uključena dva obroka po danu.

Izlet je moguće organizirati za grupe veličine 2-10 osoba, a dobni limit je 12 godina minimalno.

Ture se organizuju od 4. do 11. mjeseca, a moguće je izabrati bilo koji dan u sedmici za početak avanture.

Smještaj je organiovan u privatnim apartmanima u neposrednoj blizini rijeke Trebižat, odnosno u slučaju smještaja PP Hutovo blato u Motelu „Park“. Na svim lokacijama moguće je i kampiranje.

Detalji o turi:

Sve aktivnosti podrazumijevaju pratnju vodiča te najam opreme. U slučaju canoinga, oprema podrazumijeva čamce dvosjede na napuhavanje za bijele vode, vesla sa dvije lopatice, prsluke, kacige, suhe torbe i neopren odijela i obuću. Za SUP izlet osiguravamo daske (SUP-ove), vesla, prsluke, odijela i obuću.

Na raspolaganju je i oprema za kampiranje – šatori za 4-6 osoba te vreće za spavanje

 

Cijena po osobi za 7-dnevnu avanturu je a 440 €

 

Kontakt: Udruga “Tajna prirode”

Tel.: +387 63 350 534 (Stanko)

e-mail: stanko.zlopasa@hotmail.com

www. adventure-trebizat.com

Facebook pageSvih 5 novih izleta rezultat su projekta “Višednevna plovidba Trebižatom” Udruge “Tajna Prirode” a koji  je implementiran u sklopu projekta Via Dinarica koji implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

Ponuda je dio Plave Staze Via Dinarice.Zato što jedan članak nije dovoljan…