Septembar u Dubaiju

Uživajte u gradu kontrasta, blistavoj metropoli fascinantne orijentalne gostoprimljivosti. Uostalom, nigdje kao u Dubaiju nećete doživjeti tako uzbudljiv spoj tradicije i modernog. Brojni luksuzni hotelski kompleksi, na korak od prelijepih pjeskovitih plaža. Za kupoholičare Dubai je „banja“ u kojoj se šoping groznica više nego uspješno liječi jednako u tradicionalnim sukovima kao i modernim tržnim centrima.

 

Termin putovanja:  

 23.09. – 30.09.2023.

 8 dana – 7 noćenja

 Prevoz: Direktan let – FlyDubai

Cijena aranžmana po osobi:               AERODROMSKE TAKSE UKLJUČENE U CIJENU!

MINIMALNO 20 PRIJAVA

Cijena za prvih 6 uplata

Cijena za redovne rezervacije

Hotel Novotel Dubai Al Barsha 4* ili sličan

1.499 KM

1.599 KM

·         ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

·         Cijena vize sa ishođenjenjem 200 KM (Državljani BiH)

·         Boravišnu taksu koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi od 4 EUR do 5 EUR po osobi, po danu

·         Fakultativne izlete i lične troškove putnika

·         Doplatu za 1/1 sobu

·         Putno zdravstveno osiguranje / osiguranje od otkaza

 

·         ARANŽMAN UKLJUČUJE:             

·         Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo           

·         Aerodromske takse

·         Transfer aerodrom – hotel – aerodrom    

·         Smještaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama

·         Troškove organizacije putovanja

 

Kalkulacija rađena na bazi minimalno 20 putnika.

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

  1. DAN / 23.09. / SARAJEVO – DUBAI

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Dubai u 14:15 sati na letu broj FZ-762. Slijetanje u Dubai je predviđeno u 21:35 sati (sva navedena vremena su lokalna). Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

  1. DAN / 24.09. / DUBAI

Doručak, nakon doručka predlažemo  fakultativni razgled Dubaija. Na ovom izletu ćete uz pratnju vodiča imati priliku posjetiti Jumeirah džamiju, koja je sagrađena 1979. godine i najstarija je džamija u Dubaiju. Obići ćemo i Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu. Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), sjecište kafića i restorana sa jako dobrim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Na kraju izleta  prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu  i igrajuće fontane koje oduzimaju dah. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN / 25.09. / DUBAI – ABU DHABI

Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabija. Kratko zaustavljanje kod muzeja Louvre i odlazak na tržnicu datula. Odlazak do Qasr Al Watan (ulaznica se plaća posebno), nezaobilazne predsjedničke palače koja je tek nedavno otvorila svoja vrata posjetiteljima te će vas ostaviti bez daha svojim bogato ukrašenim interijerom. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Nastavak putovanja prema džamiji šeika Zayeda, jednoj od najvećih džamija na svijetu koja svojim izgledom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Povratak u Dubai. Noćenje.

  1. DAN / 26.09. / DUBAI

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima preporučujemo odlazak na fakultativni izlet u Miracle Garden. Miracle Garden je nevjerojatan park u kojem se nalazi mnoštvo lukova i maketa napravljenih od cvijeća u različitim oblicima poput aviona i kuća u prirodnoj veličini. Cijeli park broji preko 100 miliona cvjetova. Otvoren je 2013. godine u nastojanju da stvori bujnu oazu usred pustinje, ovaj je vrt od tada postao jedna od najposjećenijih atrakcija u Dubaiju, privlačeći milijune posjetitelja godišnje. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN / 27.09. / DUBAI

Doručak u hotelu i slobodno vrijeme za induvidualne aktivnosti. Predlažemo fakultativni izlet na Dessert safari, polazak oko 14:30/15 sati  koji podrazumijeva adrenalinsku vožnju luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjetu beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u tradicionalnoj nargili. Za večeru možete isprobati arapske specijalitete sa roštilja i uživati u autentičnom, orijentalnom okruženju uz zabavni program. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN / 28.09. / DUBAI

Doručak u hotelu. Nakon doručka predlažemo slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, te posjetu Dubai Mall-u koji je jedan od najvećih shopping centara na svijetu i raj za ljubitelje shoppinga. Osim bezbroj prodavnica, u Dubai Mall-u se nalazi i akvarij sa najvećim staklenim zidom i klizalište. Unutar Dubai Mall-a se nalazi souq, nešto poput tradicionalne pijace ili bazara, a ispred se nalaze fontane i Burj Khalifa. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativno Dhow Marina krstarenje kanalima sa uključenom večerom. Noćenje.

  1. DAN / 29.09. / DUBAI

  

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo induvidualni odlazak na cjelodnevno kupanje na La Mer Beach, šetnju ili shopping.  Noćenje.

 

  1. DAN / 30.09. / DUBAI – SARAJEVO

Nakon ranog doručka odjava iz hotela te transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 09:15 sati na letu broj FZ-761. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 13:15 sati (sva navedena vremena su lokalna).

 

Relax Tours

Zelenih Beretki 22
71000 Sarajevo, B&H
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331
relaxtours@relaxtours.com
sales@relaxtours.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content