Septembar u Istanbulu sa Relax Toursom

  Septembar u Istanbulu sa Relax Toursom

  Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14 miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada. Najljepše džamije islama, najvrednije crkve Bizanta, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul?

  Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad”!

  1. DAN / SARAJEVO –ISTANBUL / 23.9.2020.

  Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022 u 09:05 sati. Slijetanje u Istanbul u 12 sati, te transfer sa aerodroma do odabranog hotela (sva vremena su lokalna). Prijava i smještaj u hotel. Nakon smještanja u hotel predlažemo fakultativni odlazak modernim metroom do Taksima i ulice Istiqlal, gdje ćete osjetiti pravi puls Istanbula i večerati u nekom od mnogih restorana. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

  2. DAN / ISTANBUL / 24.9.2020.

  Nakon doručka u hotelu, predlažemo fakultativni izlet koji uključuje posjetu Eyup sultan četvrti i vidikovcu Pier Lotti. Nakon toga odlazak do Sultanahmed trga, obilazak Plave džamije, Aya Sofije izvana, hipodroma i cisternama – Rimski podzemni rezervoar za vodu “Cisterna Basilica“, na mapi označen kao Yerebatan – nalazi se preko puta Aja Sofije, tj. preko puta glavne ulice u tom dijelu grada, kojom prolazi tramvaj – vrijeme potrebno za ulaz, obilazak i kafu (čak su usred toga pod zemljom napravili i kafe) je pola sata do 40 minuta. Pola sata provedenih tamo ostavlja vrlo jak utisak. Razgledanje završavamo kod džamije Sulejmanija, koju je sagradio Sulejman Veličanstveni, odakle se pruža predivan pogled prema Zlatnom rogu, Galata kuli i Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.


  3. DAN / ISTANBUL /25.9.2020.

  Nakon doručka preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet na vidikovac Čamlidžu, gdje se nalazi prelijepa džamija Čamlidža, odakle se pruža najljepši pogled i vidi se cijeli Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi – jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy, najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 miliona stanovnika, a potom slijedi i posjeta čuvenoj Djevojačkoj kuli (danas svjetionik). Ova kula je jedan od simbola Istanbula i nalazi se na Bosforu. Legenda kaže da je car sagradio kako bi spasio svoju kćerku proročanstva po kojem će princeza umrijeti od ujeda zmije. Ova izolovana kula nije uspjela da izmjeni sudbinu careve kćerke koja je jednog dana poslala sluge po jabuke u čijoj korpi se krila i zmija koja ju je ujela.  Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali grupa će se zaputiti ka Bagdad ulici ili otići u jedan od obližnjih shopping centara. U večernjim satima predlažemo fakultativni grupni odlazak na orijentalnu večer u jedan od istanbulskih restorana. Zabavit ćete se uz muziku uživo i fantastičan zabavni program koji uključuje trbušne plesačice, muzičare, derviše i folklorne grupe, uživat ćete u cjelovečernjoj zabavi. Povratak u hotel i noćenje.

  4. DAN / ISTANBUL – SARAJEVO / 26.9.2020

  Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Dolazak na aerodrom najmanje 2 sata prije leta. Poslije obavljenih carinskih formalnosti, let za Sarajevo u 19:10 sati na liniji TK 1025. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 20:05 sati, (sva vremena su lokalna).

  Termini putovanja: 23.9-26.9.2020. (4 dana–3 noćenja)

  Prijevoz: Avion

  Cijene aranžmana za min 30 PAX:

   

  HOTELI

  Cijena za rane rezervacije do 12.08. Cijena za redovne rezervacije
  Zurich hotel 4+*( renoviran )  ili sličan – Aksaray -http://www.hotelzurichistanbul.com/ 569 KM 599 KM
  Ephesus 4* ( renoviran ) ili sličan – Aksaray

  http://www.hotelephesus.com/

  579 KM 609 KM

  U CIJENU JE UKLJUČENO:

  • Avionski prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
  • Aerodromske takse
  • Smještaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama sa  doručkom
  • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac putovanja (min 30 putnika)

   U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

  • PZO
  • Fakultativne izlete i ulaznice
  • Doplata za jednokrevetnu sobu na upit

  RELAX TOURS

  033/263–330

  033/270–060

  Više informacija možete pronaći OVDJE.