Skakavac trail 2017.

  Skakavac trail 2017.

  Prvu međunarodnu trail utrku Skakavac trail 2017. u zaštićenom spomeniku prirode organizuje PD “Željezničar”.

  U subotu, 07.10., s početkom u 9.00 sati ispred planinarskog doma Hidrogradnje na Čavljaku započet će utrka od 32 kilometra, a u 11.00 sati iz mjesta Uževica utrka od 18 kilometara.

  Cilj obje utrke bit će smješten na lokalitetu Jošaničkog potoka. Iako ove relacije nekima koji nisu imali priliku trčati u prirodi izgledaju možda i strašno, za paniku nema razloga. Duža staza je limitirana na 10, a kraća na 6 sati, tako da učešće mogu uzeti svi i tako iskusiti čari trail trčanja, te uživati u jedinstvenim ljepotama Skakavca.

  Utrke se održavaju na području tri općine Kantona Sarajeva: Stari Grad, Centar i Vogošća. Osim što se organizacijom utrka radi na promociji trail trčanja i zdravog načina života, iste služe za promociju prirodnih ljepota, očuvanja životne sredine i poboljšanja turističke ponude Bosne i Hercegovine.

  Od samog početka organizaciji utrke pristupilo se veoma ozbiljno i odgovorno, a projekat su prepoznale i podržale zvanične institucije, organizacije, ustanove, društveno odgovorne firme, sportski i kulturni radnici. U cijelu priču se uključilo i više ambasada prijateljskih zemalja, tako da će na utrkama biti prisutni među trkačima i ambasadori. Trke će također otvoriti ambasadori koji su odlučili podržati ovaj projekat.

  Najveća pažnja prilikom organizovanja događaja posvećena je sigurnosti učesnika o kojima će brinuti nadležne ekipe. Na cilju utrke organizatori su se sa svojim prijateljima potrudili osigurati ekipe fizioterapeuta koji će dočekati trkače. Potom će svi imati priliku družiti se u prekrasnom prirodnom ambijentu uz dobru hranu za oporavak, dok će atmosferi događaja doprinijeti i nastup grupe Konvoj.

  O učešću i prijavi na Skakavac Trail potrebne informacije ćete dobiti na njegovoj web stranici  kao i Facebook stranici

  Dođite i uživajte!