Ski Dubai – Prvo zatvoreno skijalište na Bliskom istoku

Ski Dubai – Prvo zatvoreno skijalište na Bliskom istoku

Da u Dubaiju više ništa nije nemoguće pokazuje i ovaj objekt – prvo zatvoreno skijalište na Bliskom istoku, u kojem možete uživati u skijanju, bordanju, spuštanju niz padine, ili prosto se igrati u snijegu. Osim toga, tu se možete upoznati i zanimljivim stanovnicima ovog kompleksa – pingvinima! Vaša jedina dilema bit će šta probati prvo.

Ovo je sasvim sigurno mjesto za cijelu porodicu, sa pravim snijegom tokom cijele godine, smješteno doduše u pomalo neobičnom okruženju, što ga čini izuzetno zanimljivim.

Na prostoru od 22.500 m2 raspoređeno je 5 staza različite težine, visine i strmine, od kojih je najduža duga 400 m, sa padom od 60 m. Svoje vještine možete testirati na zahtjevnim stazama, ili se pak opustiti i uživati u laganom spuštanju stazom za početnike. Ove staze nude sate uživanje za entuzijaste i pristalice zimskih sportova svih vještina i uzrasta. U okviru kompleksa nalazi se i Freestyle zona za snowbordere.

Djeca i roditelji mogu uživati i u sniježnom parku koji zauzima 3,000 m2, i najveći je zatvoreni sniježni park na svijetu.

Uz sve što smo već naveli, u ovom fantastičnom kompleksu ne morate brinuti zbog opreme ili odgovarajuće odjeće. Naime, gosti kompleksa mogu iznajmiti sve što im je potrebno za potpun užitak u ovom čudu tehnologije i graditeljstva.

ski-dubai

Tu su i tematski ugostiteljski objekti, pa svakako nemojte zaobići kafe St. Moritz na ulazu u kompleks, a potrudite se i da posjetite kafe Avalanche iz kojeg se pruža prekrasan pogled niz sniježnu padinu. Prodavnica Snow Pro, koja se također nalazi u sastavu kompleksa, nudi ne samo šarolik asortiman svih vrsta opreme i odjeće, već i stručno osoblje spremno da posavjetuje kupce o svim artiklima iz ponude. Tu su naravno i profesionalni instruktori skijanja spremni da Vas na zabavan i jednostavan način upoznaju sa čarima zimskih sportova.

Djeca ispod tri godine ne smiju u Ski Dubai.

Djeci iznad 13 godina se naplaćuje ulaznica za odrasle.

Osnovna oprema je uključena u cijenu. Kape i rukavice su dostupni uz nadoplatu.

CJENOVNIK POGLEDAJTE OVDJE

Pristup padinama dostupan je samo za goste koji ispunjavaju uvjete minimalne vještine, inače oni će morati uzeti instrukcije za osnove skijanja.

 

Što je uključeno u cijenu Ski Pass-a:

Jakna

Hlače

Skije

Skijaške čizme

Snowboard

Snowboard čizme

Skijaške štapove

Jednokratne čarape

Kacige za djecu

RADNO VRIJEME

Nedjelja – srijeda: od 10:00 do 23:00

Četvrtak: 10:00 – 12.00 (do ponoći)

petak: 09:00 – 12.00 (do ponoći)

Subota: 09:00 – 23:00

ADRESA

Mall of the Emirates, Sheikh Zayed Road, Dubai, United Arab Emirates

TEL: +971 4 409 4000