Skijališta Crne Gore – Dobra zabava i tradicionalno gostoprimstvo

Skijališta Crne Gore – Dobra zabava i tradicionalno gostoprimstvo

Crnogorski ski centri i ove godine su formirali pristupačne cijene usluga, te su u smislu ponude i odnosa cijene i kvaliteta, konkurentni u odnosu na regionalne ski centre.

Cijene hotelskog i privatnog smještaja su raznovrsne i prihvatljive u zavisnosti od vrste i kategorije smještaja. Predlažemo da se uputite ka Crnoj Gori i doživite najljepše šumsko skijanje na Bjelasici, uživate u off road stazama na Žabljaku ili otkrijete Sinjajevinu na krpljama ili sankama. Kada krenete u neki od ski centara, tokom dnevnog i noćnog skijanja, na stazama će vas dočekati dobra zabava i tradicionalno gostoprimstvo.

 

Kolašin – mjesto gdje zima postaje ljepša

Uz kilometre staza namijenjenih svim uzrastima, s dobrom opremljenjošću i iskusnim instruktorima nećete pogriješiti ako za odmor izaberete ski centar Kolašin 1450. Ski Resort se nalazi na svega 15 minuta od grada Kolašina. Ovaj ski centar koji živi urbaniji ritam, nudi mnogobrojne skijaške staze, savremene ski-liftove, žičare s kojih se prostire pogled na veličanstvene padine Bjelasice, etno-brvnare, kafiće i restorane gdje se uživa u specijalitetima crnogorske kuhinje. Staze i tehnička opremljenost Kolašin 1450 Ski Resort-a omogućavaju da istovremeno skija više od 10 000 skijaša. Ukupna dužina staza je 30 kilometara.

Mnoštvo staza različitih po dužini i težini, ali jednakih po izvanrednom kvalitetu i postojanosti snijega, stoje na raspolaganju tokom cijele skijaške sezone. Cjelodnevni ski pass za odrasle iznosi 15 €, a za djecu 11 €. Oni koji nisu ljubitelji skijanja ili bordanja, a namjeravaju da provedu vrijeme u snježnim aktivnostima, mogu se oprobati u nezaboravnoj turi hodanja na krpljama kroz NP Biogradska gora, nadomak Kolašina, koji je jedna od tri posljednje prašume u Evropi ili u turi motornim sankama od Kolašina do Žabljaka preko Sinjajevine.

Očekuje se da će tokom ove sezone posjetiteljima Kolašina biti na raspolaganju ski staze, žičare i restoran novoizgrađenog ski centra Kolašin 1600, a izgrađen je i put koji ga povezuje sa skijalištem Kolašin 1450. Skijašima na tom dijelu Bjelasice bit će na raspolaganju oko 4,6 kilometra ski-staza i žičara šestosjed, kao i restoran čiji je kapacitet oko 400 mjesta.

Sadržaju ponude smještaja u planinskom dijelu Crne Gore doprinijeli su novootvoreni mali hoteli s visokim nivoom usluge, kao i obogaćena ponuda s dodatnim wellness i spa sadržajima nekih od postojećih hotela. U Kolašinu se nalazi i prvi brendirani hotel na sjeveru Four Points by Sheraton, koji doprinosi jačanju pozicioniranja Crne Gore kao visokokvalitetne turističke destinacije.

Više informacija pronađite na www.kolasin1450.com

 

Žabljak – Netaknuta priroda durmitorskog kraja

Žabljak je smješten između visokih planinskih vrhova, glečerskih jezera u netaknutoj prirodi durmitorskog kraja, a doživljaj siline planina se nigdje ne osjeća kao na Durmitoru. Pored nesvakidašnje raznolikosti i iskonske ljepote prirode, Žabljak posebnim čini i činjenica da svojom nadmorskom visinom od 1456m nosi tutulu najvišeg naseljenog mjesta na Balkanu.

Na Žabljaku i neposrednoj okolini se nalazi više ski-staza za rekreativno skijanje, alpske i nordijske discipline. Iskusnije ljubitelje zimskih aktivnosti i jačih adrenalinskih doživljaja, oduševit će padine Savinog kuka Durmitora, a iznenaditi će i najzahtjevnije skijaše. Nezavisno od toga da li ste ljubitelji off road užitaka, gdje se možete oprobati u ekstremnom skijanju, snowboardu, turno skijanju ili dobro pripremljenim rekreativnim stazama, ovo je mjesto gdje ćete provesti duge i vesele zimske noći sa starim i novim prijateljima, a nerijetko dočekati i čarobna svitanja na ovoj vrletnoj planini.

Bordanje uz pomoć zmaja i vjetra –  snowkiting sigurno će izazvati vaše interesovanje, ako ne i želju, da prepustite energiji vjetra i planine da vas ponesu. Tu su i ture hodanja na krpljama, kao i obilasci planine motornim sankama, a novina je staza za nordijsko skijanje u podnožju skijališta. Cijene cjelodnevnog ski pasa za odraslu osobu će iznositi u ski centru Savin kuk 12 € poludnevnog i dječijeg 8 €, dok će 6 € koštati noćno skijanje. Na gradskom skijalištu Javorovača cijena dnevnog ski pasa je 8 €, a za djecu 5 €, koliko je i cijena noćnog skijanja.

 

Vučje, Nikšić – Ski centar prilagođen svim uzrastima

Ski centar Vučje prilagođen je porodicama s djecom, početnicima i njihovoj obuci, s obzirom na dvije male staze dužine 120m, dok je iskusnijim skijašima na raspolaganju rekreativna staza dužine 1200m. Pored toga, posjetitelji Vučja mogu da uživaju u nordijskom skijanju, hodanju na krpljama kao i u snowboard parku sa skakaonicom.

Lokalni restoran nudi odličnu domaću kuhinju, kafe bar i kamin salu. Osvajači vrha Mont Everest iz Crne Gore, kao i druge škole ovdje obučavaju polaznike prvim koracima skijanja, bordanja i orijentiringa.Dnevni ski pass je 10 €, za najmlađe 5 €, najam ski opreme kao i ski borda 10 €, a sanki 5 €. Početnici i mlađa populacija će također odličnu zabavu naći i u specijalno namijenjenim za njih, odmaralištima na Lovćenu i Veruši.

 

Lokve, Berane – 5 km ski staza i odlična gastronomska ponuda

Ski centar Lokve se nalazi na magistralnom putu Berane-Rožaje i udaljen je od Podgorice 160 km, na nadmorskoj visini od 1350 do 1650m. Posjeduje jednu žičaru dvosjed, jedan ski lift sidro i baby lift. Ukupno ima 5 km staza.

Od Berana i Rožaja do ski centra se stiže za desetak minuta vožnje automobilom. Na samoj stazi se nalazi ski bar s raznovrsnom ponudom hrane i pića, a na raskrsnici staza i jedna etno krčma u kojoj se mogu degustirati ukusni nacionalni specijaliteti.

 

Hajla, Rožaje – Mjesto za potpuno uživanje

Ski centar Hajla ima cjelokupan sadržaj potreban za potpuno uživanje; ski škole, rentiranje i servis ski opreme, noćno skijanje.Cijena jednodnevnog ski passa je 7€, iznajmljivanje ski opreme po danu 5€ i cijena sedmodnevne škole skijanja iznosi od 50 do 60€.

Ako se, pak, odlučite za boravak u idiličnim krajolicima, u ponudi etno sela na masivu Durmitora i Pive su atraktivni izleti motornim sankama do Pivskih planina, skijaški aranžmani i usponi na Durmitor, zatim mini staze za sankanje i dječije skijanje, kao i organizovani transferi na skijališta Savin Kuk i Javorovača. Ovdje se cijene smještaja kreću od 12€ po osobi do višednevnih aranžmana po povoljnijim cijenama.