Skoči u avanturu! Skoči u Aqualunu Terme Olimia!

  Skoči u avanturu! Skoči u Aqualunu Terme Olimia!

  Terme Olimia vam nude bazen sa najvećim valovima u Sloveniji, uzbudljive vodene cijevi, mnogobrojne staze za spuštanje a za najhrabrije tu je KING KOBRAnajbolji adrenalinski tobogan u Sloveniji gdje vas završni pad od 50 stepeni nipošto ne ostavi ravnodušne. I naravno novost ovogodišnjeg ljeta – NOVI tobogan BLACK CANNON!

  Ove godine fokus je na sadržaju sa kojim se samo Aqualuna može pohvaliti. To je Aqua safari sa 100 maketa egzotičnih životinja u prirodnoj veličini. Krokodili, nojevi, zmije, slonovi, lavovi, tigrovi, majmuni, žirafe, zebre i ostale životinje su sastavni dio Aqualune. Sa njima se možete fotografisati, igrati ili naučiti puno o njihovom prirodnom životnom prostoru, načinu života i ishrani.

  Ovo ljeto je u Aqualuni posebno živahno i raznoliko!

  Prvi put ugošćujemo vatrogasce, zvijezde i finansijere! Al ne prave, već one iz ljubljanskog Minicity-a … Svake nedjelje gostuju ispod zelenog šatora od 11. do 16. sati! Djeca upoznaju zanimanje policajca i vatrogasca. Oblače policijske i vatrogasne uniforme, brinu se o sigurnosti i redu, saznaju šta sve policajci i vatrogasci moraju znati kako bi pomogli drugima… Djeca upoznaju i zanimanje TV voditelja, novinara, šminkera, stiliste i umjetnika. Mogu se muzički izražavati, svirati instrumente pjevati u karaokama i žonglirati.

  Petci i subote su ovoga ljeta puni plesa i čarolija! Tu su plesačice iz grupe “Kuš ni me”, koje će zasigurno svakoga namamiti da zapleše. Kada nas posjeti čarobnjak Andrej djeci od balona začara njihovu omiljenu životinju… za najmlađe smo pripremili i slikanje lica, sa torbom punom boja i šljokica, posjetit će ih Alenka, majstor face-paintinga!

  Aqualuna vam nudi i bogat animacijski program – tokom čitavog dana možete uživati u vodenim igrama, najbrže i najspretnije čekaju vrijedne nagrade! Teško ćete odoljeti brzom spuštanju, aerobici u vodi, porodičnim igrama i potrazi za zlatom! Svaku noć vas pozivamo na ples – u Mini disco na Terasu Aqualune!

  NOVI TOBOGAN BLACK CANNON u Aqualuni Termi Olimia
  King Cobra je ljetos dobila pravo društvo. Ako vam nedostaje adrenalina pozivamo vas da isprobate novost u Aqualuni – tobogan Black Cannon, sastavljen od dvije zatvorene cijevi koje će vas odvesti u nezaboarvnu avanturu. Tobogan odlikuju velika brzina spusta i skok u bazen od kojeg zastaje dah. Skoči u avanturu! Skoči u Aqualunu Terme Olimia!

  Doživljaj za cijelu porodicu

  Aqualuna ima veliku ponudu atrakcija na vodi na više od 3.000 m2 vodenih površina. Za vas imamo sve, od prijatnih bazena za opuštanje, adrenalinskih tobogana, najvećeg bazena sa valovima do brzih staza za spuštanje i divljih krivina. Imamo i pravo vodeno kraljevstvo za najmlađe goste podijeljeno na Aqua jungle 1 i Aqua jungle 2. To je pravi vodeni raj sa brojnim spravama za djecu, malenim toboganima, mrežama, prskaonicama, cijevima za spuštanje, pištoljima na vodu, vodenim vulkanom, probušenim vedrima iz kojih teče voda, ostrvom majmuna, vodenim palmama i više od 70 efekata i dodataka koji potiču interaktivnu igru.

  Skočite u avanturu! Sve što vam treba su dobra volja, kupaći kostim i krema za sunčanje 🙂 Za sve ostalo će se pobrinuti Terme Olimia! Čak i za prazne, adrelina pune želudce! I još to – u cijenu ulaznice je uključena upotreba svih igračaka, tobogana, suncobrana i ležaljki! Skočite u Aqualunu Terme Olimia!

  RASPUST BEZ GRANICA – platite 3 noći u Termama Olimia, oni vam poklanjaju još 2 noći u Termama Tuhelj

  Da li ste i vi jedan od onih koji jedva čekaju odmor ali ne mogu puno izdržati na jednom mjestu? Imamo riješenje za vas!
  Rezervišite 3 noći u Termama Olimia, oni će vam pokloniti još 2 noći u samo 30-kilometara udaljenim, Termama Tuhelj u hrvatskom Zagorju! Vaš odmor u dvije države počet će u Termama Tuhelj a nastavit ćete ga u Termama Olimia.

  Šta sve možete posjetiti u blizini Termi Olimia?

  • Samostan Olimje sa 3. najstarijom apotekom u Evropi
  • Čokoladnica Synercus Olimje
  • Dvorac Podsreda
  • Agolf – pravi raj za golfiste
  • Brojne vinarije i domaće pivovare te seoski turizmi
  • Jelenov greben
  • Koliba kod vještice – zemlja bajki i mašte
  • Brojne biciklističke i pješačke