Skyscanner preporučio osam destinacija koje će biti hit u 2021. godini

  Skyscanner preporučio osam destinacija koje će biti hit u 2021. godini

  Turistička stranica aviokompanija Skyscanner preporučila je osam destinacija koje će biti hit u 2021. godini.

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  Godinu koju smo ispratili svi ćemo pamtiti kao jednu od onih u kojoj smo ostali željni putovanja, čak i oni koji su uspjeli otputovati van granica Bosne i Hercegovine na godišnji odmor za vrijeme pandemije. No, svi se nadaju da će vakcine iskorijeniti pandemiju i da ćemo već u 2021. godini živjeti starim životom, stoga su već počeli pristizati prijedlozi za putovanja.

  S obzirom na ograničenja za putovanja zbog pandemije, Skyscanner je na listi razmotrio mjere zemalja koje imaju manja ograničenja.


  8 hit destinacija u 2021. prema Skyscanneru:

  1. Coral Coast, Western Australia – za bijeg van mreže
  2. Japan – za sportiste i ljubitelje Olimpijade
  3. Južna Koreja – za privid normalnosti i manje Covid ograničenja
  4. Greece – za luksuz u tišini
  5. California, US – za surfanje
  6. New York i ostrva Balearic – za partijanje
  7. Maldivi, Mexico i Karibi – za rad na daljinu iz raja
  8. Costa Rica, Jamajka i Azuri – za održiva, svjesna putovanja

  Na vrhu liste čuvenog Skyscannera našla su se ostrva Abrolhos na zapadu Australije. Ovaj arhipelag ne samo što je malo poznat kao jedinstveno mjesto za odmor, a samim tim i nedovoljno posjećen, već pruža i potpuno nov doživljaj odmora sa svojim tirkiznim vodama, morskim životom i bijelim pješčanim plažama na kojima se možete kupati ili roniti. Na ostrvima ne postoji nijedan hotel, kao ni legalan kamp u kom bi turisti mogli odsjesti, ali su zato idealna za uživanje u plivanju, ronjenju, ribolovu i fotografiranju divljih životinja.

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  Galapagos Indijskog okeana, kako Skyscanner naziva 122 ostrva arhipelaga Abrolhos, u julu 2019. proglašen je nacionalnim parkom. Iako je prelijep, nažalost nije za svačiji džep. Naime, do njega se može stići isključivo jahtom ili turističkim brodovima. Na ostrvima nema ni vode za piće, struje, ali vlasti turistima “gledaju kroz prste” ako odluče prenoćiti na plaži, pod šatorom koji sami ponesu i postave. Koliko god nevjerojatno sve zvučalo, trenutno je ulaz u Australiju zatvoren, osim za australske državljane i stalne stanovnike ili one sa izuzećem. Ipak, sve se to može promijeniti 2021. godine.

  Tokio, Japan; Foto: Pixabay

  Na drugom mjestu je Japan, koji je odgodio Olimpijske igre s 2020. godine na 2021. Trenutno se u Japanu ograničenja putovanja polako smiruju tokom posljednjih nekoliko mjeseci za dugoročne nositelje viza i poslovne putnike iz nekih zemalja. Prvi planovi za otvaranje zemlje za turiste, potencijalno s ograničenim razgledanjima malih skupina možda bi mogli biti mogući već u aprilu 2021. godine, a zatim bi se mjere mogle nastaviti ublažavati. S igrama koje počinju u julu, Japan bi trebao početi dopuštati više međunarodnih dolazaka.

  Santorini u Grčkoj; Foto: Pixabay

  Oni koji se nadaju suncu i brzom bijegu, Grčka bi mogla biti na listi jer Skyscanner navodi da je idealna za tihi luksuz.

  Maldivi s Relax Toursom

  Ako tražite luksuzne otočke vibracije, ali želite i na njima raditi svoj posao, to bi mogli biti Maldivi, Meksiko ili Karibi. Ako vam ta odredišta zvuče bajno, ali previše skupo, Skyscanner također ima vodič koji odgovara svim proračunima za putovanja 2021. godine.