Snijeg zabijelio BiH: Vremenska prognoza do ponedjeljka

  Snijeg zabijelio BiH: Vremenska prognoza do ponedjeljka

  Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Širom zemlje će padati susnježica ili snijeg, s tim što će u nizima padati i kiša.

  Put s Gradine prema Studenom potoku; Foto: Furaj.ba

  Postepen prestanak padavina u noći na subotu. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

  U Sarajevu oblačno sa snijegom. Temperatura zraka između 0 i 2°C.

  U subotu, 9. januara u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Nove padavine od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

  U nedjelju, 10. januara u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 10 do 20 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima jaki udari vjetra su mogući na jugu i istoku Hercegovine. Temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C.

  U ponedjeljak, 11. januara u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 5 do 10 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C.