Snimci iz Izraela: Ovako će izgledati život poslije lockdowna i vakcinacije

  Snimci iz Izraela: Ovako će izgledati život poslije lockdowna i vakcinacije

  Nakon što su postali prva zemlja u svijetu koja je uspješno vakcinisala gotovo cijelu populaciju, u Izraelu se život polahko vraća u “normalu”, onako kako je bilo nekada.

  Foto: Twitter

  Izraelske vlasti dozvolile su svojim vakcinisanim građanima povratak u teretane, restorane i na koncerte.

  Ipak, u zatvorene dijelove restorana u Izraelu mogu ući samo oni sa “zelenom propusnicom” koju izdaje ministarstvo zdravlja. Naime, oni koji nisu vakcinisani ne mogu biti posluženi u unutrašnjosti restorana, ali mogu sjediti na otvorenom.

  Popuštanje mjera u Izraelu usljedilo je nakon smanjenja broja oboljelih, te nakon što se više od četiri miliona ljudi vakcinisalo sa obje doze Pfizer vakcine.

  Iako će mnogi primijetiti na snimcima i fotografijama da se u Izraelu nose maske, to je radi opreza, a i Izraelsko ministarstvo zdravlja razmatra ukidanje pravila o nošenju maski na otvorenom. Postepeno se otvaraju i preduzeća i škole.

  Cilj izraelske vlasti je da imuniziraju sve odrasle, a svojim građanima koji se i dalje dvoume oko vakcinisanja nude čak i besplatna pića i obroke.

  Pogledajte videosnimak kafića u Tel Avivu u kojem mladi sjede, piju, đuskaju i zabavljaju se – snimak je to koji nas ohrabruje da će se kroz neko vrijeme sve vratiti u normalu: