Soft Skills Academy Sarajevo – besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina

Soft Skills Academy Sarajevo – besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina

Želja za usavršavanjem i unapređivanjem znanja, kako kroz formalno, tako i neformalno obrazovanje je ono što pojedinca odvaja od mase i pruža mu prednost nad konkurencijom pri zapošljavanju. Upravo je to ono što Soft Skills Academy Sarajevo omogućava svojim učesnicima.

Soft Skills Academy Sarajevo je besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina, koja podstiče studente na razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru. Od samih početaka, primarni fokus ove radionice predstavljaju  soft skills treninzi odnosno treninzi tzv. mekih vještina kao što su rad u timu, prezentacijske i komunikacijske vještine, vremensko planiranje, upravljanje projektima, rješavanje konflikata i liderstvo, na čijem razvoju studenti inače nemaju priliku da rade, jer iste premašuju okvire postojećeg obrazovnog sistema.

 

Nakon što su se prethodne radionice pokazale kao izuzetno uspješne i imale značajan odziv među studentima, Udruženje studenata elektrotehnike, Lokalni komitet Sarajevo odlučilo je da organizuje šestu po redu Soft Skills Academy Sarajevo  koja će se održati od 9. do 11. marta 2018. godine.

 

Pravo učešća ostvaruju studenti svih fakulteta u Sarajevu koji će imati priliku steći i unaprijediti svoje sposobnosti te istovremeno vršiti i međusobnu razmjenu iskustava. Prijaviti se možete od 15.01.2018. putem web stranice http://www.softskillsacademy.ba/prijava/, a prijave su otvorene do 23.02.2018. godine.

 

Više informacija o samom projektu i novostima možete pronaći na web stranici www.softskillsacademy.ba, kao i na Facebook stranici  Soft Skills Academy Sarajevo.