Spark.me – Jedna od najvećih marketinških konferencija 25. i 26. maja u...

  Spark.me – Jedna od najvećih marketinških konferencija 25. i 26. maja u Tivtu

  Spark.me, jedna od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je zakazana za 25. i 26. maj, organizuje se u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, jednom od najvećih auditorijuma u Crnoj Gori.

  Ovo je prvi put da će se Spark.me održati u Porto Montenegru, srcu nautičkog turizma Crne Gore i jednoj od najekskluzivnijih marina na Jadranskom primorju. Organizator Spark.me je kompanija doMEn d.o.o, agent registracije crnogorskog nacionalnog internet domena – .ME, koja od 2013. godine organizuje konferenciju jednom godišnje. Spark.me nudi priliku učesnicima da o aktuelnim trendovima u oblasti marketinga, tehnologije i biznisa uče od svjetski poznatih eksperata, te da ostvare kontakt s preko 580 učesnika konferencije iz 28 država širom svijeta, među kojima će naći lidere iz poslovnog svijeta,
  svijeta tehnologije i inovacija, marketare, startapove i ljude željne znanja.

  Karte za konferenciju Spark.me 2019 se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije – www.spark.me. Kao motivacija za sve mlade ljude željne znanja, u ponudi su i studentske karte koje su namijenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina, a čija cijena iznosi 50€. Cijena karte uključuje pristup svim predavanjima (25-26. maja), startap takmičenju (25-26. maja), ručak na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem (25. maja). Cijena karte ne uključuje troškove prevoza i smještaja. Kupljene karte se mogu naknadno prenijeti na drugu osobu (“name change”), ali se uplaćeni novac ne može refundirati.

  Anab Jain, Photo: Marla Aufmuth / TED

  Organizacioni tim Spark.me najavio je ime prve govornice Spark.me konferencije – Anab Džein (Anab Jain). Džein je TED govornica, dizajnerka, filmska producentkinja i suosnivačica Superflux, svjetski priznate kompanije koja inovacijama iz oblasti dizajna i tehnologije pokušava da nam približi svijet budućnosti.

  Kombinujući dizajn, tehnologiju i film, Džein nastoji da navede ljude da na svijet gledaju kritički, slikovito predstavljajući sve moguće ishode naših odluka. Dobila je priznanja od kompanije Apple, UNESCO-a, Svjetske organizacije za dizajn (World Design Organization) i Innovate UK, dok su njeni radovi bili izloženi u nekim od najvećih galerija i muzeja svijeta, kao što su Muzej moderne umjetnosti u Njujorku (MoMA), Viktorija i Albert muzej u Londonu, Galeriji nauke u Dablinu i Nacionalnom muzeju Kine. Džein je član odbora Broadway Cinema i London School of Economics Media. Njen TED govor iz 2017. godine pod nazivom „Zašto je bitno da pokušamo da zamislimo različite budućnosti“, je zabilježio više od 1,6 miliona pregleda na internetu.