Sparkasse Bank otvorila automatizovanu servisnu 24h zonu u centru Sarajeva

  Sparkasse Bank otvorila automatizovanu servisnu 24h zonu u centru Sarajeva

  U okviru poslovnice Sparkasse Bank na adresi Ferhadija br. 23 u centru Sarajeva, otvorena je prva automatizovana 24h zona ove banke.

  U zoni su smješteni najsavremeniji, multifunkcionalni uređaji na kojima će imaoci kartica moći obavljati čitav niz konvencionalnih šalterskih usluga, ali tokom 24 sata, bilo koji dan u sedmici i bez čekanja u redu.

  Konkretno, 24h zona Sparkasse Bank će nuditi automatizovane usluge: podizanje gotovine, pregled stanja na računu, promjena PIN-a i brzi krediti na ATM uređaju. Na multifunkcijskom ATM-u će korisnici zone, osim toga moći i konvertovati valute EUR, USD, CHF, HRK u KM, ali i uplaćivati sredstva na svoje račune otvorene u Sparkasse Bank.

  Novitet za firme, koji će im značajno ubrzati proces svakodnevnih pologa pazara, i time pojednostaviti upravljanja likvidnošću, je depozitni uređaj DATM putem kojeg mogu polagati gotovinu na svoje račune.

  Pravnim licima je također na raspolaganju i uređaj “Elektronski pečat”, na kojem mogu predati svoje platne naloge za transakcije unutar zemlje i dobiti elektronsku ovjeru istog momenta.

  Na ovaj način  šalterska usluga banke postaje dostupna u bilo kojem momentu svim imaocima kartica bilo kojeg izdavaoca, uključujući posjetioce iz drugih gradova i turiste.  

  Posebna prednost zone je to da su pristup i korištenje mogući sa svim karticama, bez obzira na vrstu, brand i izdavaoca kartice.

  Ovo je prva 24h zona Sparkasse Bank, a cilj je da u narednom periodu ova vrstu najsavremenijeg bankarskog servisa bude dostupna i u drugim većim gradskim centrima kao najmoderniji način finansijskog poslovanja koji omogućava uštedu vremena i novca.