Spektakl na Blidinju za ljubitelje adrenalina i brdskih vožnji

  Spektakl na Blidinju za ljubitelje adrenalina i brdskih vožnji

  Na Blidinju će se 20. i 21. juna održati veliki spektakl za ljubitelje adrenalina i brdskih vožnji limenih četverotočkaša – GRAND HERCEGOVINA – BLIDINJE 2020.

  Foto: Pixabay,com

  Prvu ovogodišnju utrku Off Road Rally organizira prošlogodišnji državni prvak Bosne i Hercegovine “Grand Hercegovina”, koja će konačno i otvoriti sezona off road takmičenja u BiH. Utrka će okupiti više od 100 takmičara iz čitave Evrope.

  Takmičenje će se održati u klasama Challenge, Adventure 1, Adventure 2 i Turist, i sve po službenom pravilniku Off Road Saveza BiH. Organizatori su najavili da je za klasu Challenge obavezan roll bar, kacige, prednje i zadnje vitlo, za klase Adventure 1 i 2 obavezno je prednje vitlo i kacige, a Turist klasa će se voziti odvojeno kao specijalni ispit namijenjen turistima na kojem će se bodovati i biti nagrađeni najbolji.

  Prijave su još uvijek otvorene za sve one koji žele učestvovati u ovom takmičenju i ispunjavaju potrebne uslove. Prijaviti se vrše putem maila: grand.hercegovina@gmail.com ili u inbox Facebook stranice, a obavezni su navesti ime kluba, klasa koju voze, te dan dolaska i broj osoba.

  Kotizacija iznosi 100 KM za one koji dolaze u subotu, dok oni koji dolaze ranije dodatno plaćaju noćenje 30KM, a sve koji uplate kotizaciju ORK Grand Hercegovina osigurava smještaj i hranu.