Split je hit, dođi u Split!

  Split je hit, dođi u Split!

  Na Sarajevo Holiday Marketu, pored brojnih svakodnevnih sadržaja, održana je i promocija zimskih događanja u Splitu. U periodu od 17 do 19 sati posjetitelji marketa bili su u mogućnosti da se upoznaju s Adventom u Splitu uz muzičku pratnju Klape Šušur.

  Split je apsolutni šampion turizma 2017. Posjećuju ga gosti sa svih kontinenata, jer je postao prepoznatljiv na svim turističkim kartama ne samo zbog ljetnog nego i zimskog turizma. Prošle godine, kaže direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić, u Splitu je zabilježeno povećanje od 20% u dolascima i noćenjima u odnosu na prethodne godine, no grad je dobio i nove smještajne kapacitete pripremajući za goste obilje dobre zabave.

  “Za svakoga nudimo ponešto. Oživjeli smo naše gradske ulice, naše trgove, pripremili veoma bogat program za djecu, te učinili nešto što ljude posebno veseli – naši ugostitelji su se udružili nudeći savršenu gastro adventsku ponudu, koja predstavlja hranu iz cijele Hrvatske s naglaskom na tradicionalnim namirnicama. Uz dobru zabavu i muziku, vjerovatno je i hrana mamac za sve one koji žele doći u Split”, govori direktorica Alijana.

  U vrijeme press konferencije u Sarajevu odvijao se i Cooking Show u organizaciji Gastroid centra za obuke u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, pa su gosti događaja bili u prilici ovoga puta da kušaju slane i slatke delicije gostujućeg šefa, Jadrana Graničića iz splitskog Hotela Park, čija je hrana posebno na cijeni kod starih Splićana koji vole reći kada se kod kuće dobro najedu da je to bilo baš kao u Hotelu Park.

  Hotel Park važi za hotel u koji će svako poželjeti da barem jednom dođe u životu. Njegovog generalnog direktora, Jozu Tomaša, upitali smo zašto je to tako:

  “Zato što je naša tradicija duga gotovo 100 godina, toliko se bavimo hotelijerstvom i turizmom. Hotel Park je sinonim za luksuz i dobar smještaj, a također slovi za primamljivo mjesto na kojem se sklapaju dobri poslovi kada dođete u Split ili Dalmaciju.”

  Od Hotela Park za nekih pet minuta pješke stižete do samog grada, odnosno do Dioklecijanove palače, koja čini strogi centar starog dijela Splita.