Skakavac Trail – takmičari savladali sve prepreke

  Skakavac Trail – takmičari savladali sve prepreke

  Uspješno je okončan Skakavac Trail, brdska utrka koju je organizovalo Planinarsko društvo “Željezničar” iz Sarajeva, uz podršku specijalnog partnera – Olimpijskog komiteta BiH.

  Na dvije staze – od 18 i 32 kilometra – takmičilo se 129 takmičara iz 12 zemalja. Takmičari su uspjeli savladati zimske uslove, snijeg i maglu, trčati, ali i uživati u ljepotama sarajevskog Ozrena.

  Pojedinačni pobjednici utrke na 32 kilometra su: Amila Šunje-Rizvan, Nataša Kaurin i Neira Odobašić, sve tri iz BiH, u konkurenciji za žene. U muškoj konkurenciji prvoplasirani su: Nick Philip Huda iz Austrije, zatim Kornej Arkoš, Mladen Nedić i Mirsad Abdaković iz BiH, koji dijele drugo mjesto, te Slaven Stojkov, također iz BiH, koji je zauzeo treće mjesto. U utrci na 18 kilometara prvoplasirane su: Amila Štaljo, Dženana Ivković i Anita Pašagić-Kapetanović, sve tri iz BiH, dok su u muškoj konkurenciji prvoplasirani: Armin Skandrić i Alen Raonić iz BiH, te Martin Gaber iz Njemačke.

  Zanimljivo je da je posljednji takmičar kroz cilj prošao nakon 12 sati provedenih na stazi. Iako je prekoračio vremenski limit dva sata, zbog požrtvovanosti nagrađen je posebnom medaljom. Također, 20 posljednjih učesnika koji su prošli kroz cilj nagrađeni su jednogodišnjim propusnicama za zaštićena prirodna područja KS – Bijambare i Vrelo Bosne. Svi učesnici Skakavac Traila, osim hrane i tuširanja nakon utrke, imali su osigurana i dva fizioterapeuta, koji su im pomogli da opuste mišiće nakon napornog trčanja.

  Poslije ceremonije zatvaranja i uručenja nagrada druženje se nastavilo uz koncert grupe Konvoj, a već su ovih dana organizatori počeli i s uklanjanjem markacija za Skakavac Trail. Nadaju se još uspješnijoj utrci sljedeće godine.

  Turistička ponuda Sarajeva organizacijom ovakve utrke dobila je još jedan zanimljiv sadržaj, no ne samo bh. prijestolnica, nego cijela BiH.

   

  SHARE
  Prethodni članakBobovac
  Naredni članakTrbušasto brdo