Sportski septembar u Sarajevu

  Sportski septembar u Sarajevu

  1, 2, 3, kreni!

  Sarajevo je grad festivala, ali i grad sportskih događaja koji ujedinjuju ljude i prave fantastičnu atmosferu. Septembar donosi četiri sportska praznika koja ne treba propustiti.

  PARAGLAJDING

  Extreme Sport Club iz Sarajeva organizuje Državno prvenstvo u preciznom slijetanju paraglajderom na cilj 1. i 2. septembra 2018. u Babinom dolu na Bjelašnici. S obzirom na to da su se dokazali kao dobri domaćini prethodnih godina na njihovom tradicionalnom Sarajevo Open Air takmičenju, i ovoga puta obećavaju odlične takmičarske uslove i organizaciju. Takmičenje je otvorenog karaktera, stoga se pozivaju svi piloti bez obzira iz koje zemlje da dolaze.

  ĐIR SARAJEVOM

  Krug naprijed parola je tradicionalnog biciklističkog događaja Giro di Sarajevo. Ovogodišnji će biti održan 2. septembra 2018., u nedjelju, s početkom u 14.00 sati. Start je na Dobrinji, a zabava na Vilsonovom šetalištu u 15.00 sati.

  ŽENSKI DOGAĐAJ

  Datum za događaj Djevojke na trčanju zakazan je za 9. septembar 2018. u 10.00 sati. Djevojčice, djevojke, žene trčat će na stazi dugoj 4 kilometra, a start/cilj će biti ispred Sarajevo City Centera. Muškarci su dobrodošli, ali samo kao podrška (smijeh), kažu.

  POPULARNI POLUMARATON

  Masovni događaj – Sarajevski polumaraton – odražat će se 16. septembra 2018. s početkom u 9.00 sati. Start/cilj bit će postavljen ispred BBI shopping centra. Mogu učestvovati svi zainteresovani od 14 + godina u muškim i ženskim kategorijama.