Šta trebate znati ako idete na koncert Bijelog dugmeta

  Šta trebate znati ako idete na koncert Bijelog dugmeta

  Ostalo je još samo 48 sati do velikog spektala na olimpijskoj planini Bjelašnici – koncerta legendarnog sastava Bijelog dugmeta. MUP KS u subotu, 29. decembra 2018., uvodi vanredni režim saobraćaja prema Bjelašnici, Babinom dolu.

  Upozorenje za vozače!

  Obavezno se pridržavati putne signalizacije, koja će biti vanredno postavljena za manifestaciju Hajdemo u planine u okviru koje ZOI’84 poklanja koncert grupe Bijelo dugme. Organizator je predvidio 11 parkinga uz napomenu da će autobusi Centrotransa prevoziti publiku od parkinga na Velikom polju (Igman) do hotela Maršal i nazad, s obzirom na to da će od raskrsnice Grkavica do Babinog dola biti dozvoljen saobraćaj samo za vozila s odobrenjem. Za autobuse je predviđen parking koji se nalazi na odvojku za Dejčiće (Preško polje-vidjeti na mapi) i bit će vidno obilježen, kao i svi parkinzi pripremljeni i uređeni za ovaj događaj.

  Centrotrans bus i GRAS u subotu uvode vanredni prijevoz prema Bjelašnici s polazištem na Bentbaši (preko puta gradske Vijećnice). Polasci su u 9h, 11h i 13h, a povratak u 15h, 17h i 19h.

  Usputne stanice za prijem putnika bit će: Marijin dvor (Alta), ispred zgrade BHRT-a, stajalište Nedžarići i Dobrinja (proširenje kod Merkatora).

  Sva navedena stajališta bit će vidno obilježena nazivom manifestacije Hajdemo u planine. Cijena povratne karte je 7 KM. Cijena prijevoza od parkinga na Velikom polju (Igman) do Babinog dola (razdaljina 3 km) koštat će 2 KM.

  Napomena!

  KJKP “RAD” stavio je na raspolaganje četiri pauk vozila, koja će po nalogu policije uklanjati nepropisno parkirana vozila o trošku vlasnika! Pauk vozila su predviđena i za džipove, a i teža vozila.