Stiže promjena: Kakvo nas vrijeme očekuje za bajramske praznike?

  Stiže promjena: Kakvo nas vrijeme očekuje za bajramske praznike?

  Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.

  U utorak, 11. maja, u Bosni i Hercegovini veći dio dana će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

  U srijedu, 12. maja, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C.

  U četvrtak, 13. maja, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom ili pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.