STOLAČKA TARČA Stolac bio poprište srednjovjekovnih viteških borbi

  STOLAČKA TARČA Stolac bio poprište srednjovjekovnih viteških borbi

  Nakon mnogo stoljeća, stari grad Vidoški iznad Stoca ponovno je bio poprište srednjovjekovnih viteških borbi. Riječ je o prvom srednjovjekovnom sajmu u Bosni i Hercegovini. Okupio je brojna viteška udruženja iz regije.

  U organizaciji Javne ustanove Radimlja, na stolačkom starom gradu Vidoški održana je “Stolačka tarča”. Riječ je o manifestaciji kojoj je cilj promovirati Stolac na turističkoj mapi BiH, ali i educirati o vremenu viteštva u Hercegovini.
  Nakon mnogo stoljeća, stari grad Vidoški iznad Stoca ponovno je bio poprište srednjovjekovnih viteških borbi.

  Riječ je o prvom srednjovjekovnom sajmu u Bosni i Hercegovini. Okupio je brojna viteška udruženja iz regije.

  Glavni cilj je promocija turističkih potencijala općine Stolac, ali i podsjećanje na duh starih vremena.

  Kako je kazao Ante Vulin, zapovjednik Povijesne postrojbe Vitezovi Vranski, služe se mačevima, lukom i strijelom, barutom iz vremena kad je on otkriven te ističe: “Slijedimo sve ono dobro što su križari donijeli iz Palestine”.
  “Htjeli smo oživjeti ideju srednjovjekovne BiH njegovane tradicijom bosanskih i humskih velmoža i plemića”, kazao je Ante Vujnović, organizator manifestacije za FTV.

  Stolačka tarča je privukla brojne mještane i turiste, a organizatori se nadaju da će od ove godine Stolačka tarča postati tradicionalna manifestacija te se razviti u jedan od turističkih brendova Stoca.

   

  Izvor: Stolac.co