Stotinu mladih uspješno naučilo skijati i bordati na Bjelašnici

  Stotinu mladih uspješno naučilo skijati i bordati na Bjelašnici

  Udruženje Ekvilibrijum – Škola skijanja Balance, pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade 20. februara na Bjelašnici je upriličilo manifestaciju „Bjelašnica mladima“, u sklopu koje je preko 100 polaznika uspješno završilo ski i snowboard obuku.

  Manifestacija je održana u skladu sa epidemijskom situacijom i odlukama Kriznog štaba.

  „Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim posjetiocima kao i polaznicima ski i snowboard obuke. S obzirom na poštivanje i pridržavanje svih mjera i odluka Kriznog štaba, nismo bili u mogućnosti da realizujemo sve prijave za obuku, te se nadamo da ćemo naredne godine u sklopu projekta ‘Bjelašnica mladima’ imati što je više moguće polaznika, a da sama manifestacija neće biti uslovljenja mjerama i epidemijskom situacijom“, saopćili su organizatori.

  Za podizanje raspoloženja svih prisutnih bili su zaduženi poznati DJ dvojac iz Brown Sugar RnB ekipe, Merakoon i DJ Soul.

  Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je prepoznalo ideju i svrhu projekta te omogućilo da se svim zainteresovanim, naročito mladima, osigura besplatna ski i snowboard obuka, kao idealna aktivnost usljed COVID-19 pandemije, kada je pristup sadržaju namijenjen mladim osobama iznimno limitiran.

  Uz podršku prijatelja projekta, osigurane su i dodjeljene nagrade za učesnike/ce, te se stoga posebne zahvale upućuju prijateljima projekta koji su podržali ovaj event.

  „S obzirom na veliku zainteresovanost kao i pozitivne reakcije svih prisutnih, već smo krenuli sa pripremama za narednu godinu. Želimo napredovati svake godine, te smo već u pregovorima kako sa ovogodišnjim tako i novim sponzorima i prijateljima projekta, koji će nam sigurno pomoći da naredni projekat ‘Bjelašnica mladima’ donese nešto novo svim posjetiocima“, istakli su organizatori iz Udruženja Ekvilibrijum.

  Prenosimo djelić atmosfere koja je vladala u subotu na Bjelašnici: