Sutra se održava Drugo Krajiško sijelo u Starom gradu Ostrožac

  Sutra se održava Drugo Krajiško sijelo u Starom gradu Ostrožac

  Sutra će s početkom u 16:00 sati unutar zidina Starog grada Ostrožac biti održano Drugo Krajiško sijelo kojeg je utemeljilo Udruženje žena „Kula“ – Ostrožac.

  Reprezent.ba

  Kada su se organizatorice ovog sijela, uglavnom članice Udruženja žena „Kula“ opredjeljivale za organizaciju ovakve manifestacije imale su na umu da na jednom jedinstvenom mjestu kakav je Stari grad Ostrožac okupe ljubitelje tradicije naroda Krajine, da je pokažu i prikažu kroz pjesmu i igru, da prezentiraju i posluže domaću tradicionalnu hranu koju će pripremiti vrijedne članice ovog Udruženja.

  I to naravno neće biti sve, niti je bilo na Prvom Krajiškom sijelu. Sve opisano će biti upotpunjeno programom u kojem će učešće uzeti folklorna sekcija ovog Udruženja, Udruženje pjesnika „Riječi sa Une“, (Džehva Havić, Gorica Bukić, Dilista Međedović, Nedžib Vučelj te Kadira Čano), Udruženje žena „Majetići“, Udruženje žena „Mala Kladuša“, Udruženje žena „Vakat“ Jezerski, KUD „Donja Lučka“, KUD „Liskovac“, „Kladuški Bećari“ i još mnogi drugi gosti koji su najavili svoj dolazak da svojim prisustvom uveličaju ovu lijepu manifestaciju, u prelijepom i ugodnom mjestu.

  Ova manifestacija biti će upotpunjena krajiškim narodnim pjesmama, sevdalinkama, izložbama etno predmeta, te na kraju neizbježnim narodnim veseljem, pa bujrum, uz napomenu da će posjetioci plaćati ulaznicu od 5,00 KM iz čega će organizatorice podmirivati dio nastalih troškova.

  Zasigurno ćete uživati zajedno s organizatoricama i njihovim gošćama u prelijepom ambijentu Starog Grada Ostrožac u kojem se ne trebate plašiti nesnosnih vrućina.