Sve što trebate učiniti u Parizu u januaru 2014. godine

  Sve što trebate učiniti u Parizu u januaru 2014. godine

  Januar u Parizu je vjerovatno najhladniji mjesec u godini, ali ipak, postoji mnogo stvari koje treba učiniti i mnogo prednosti za vas ako biste došli u Pariz u januaru 2014. godine i živjeli svoj zimski san.

  paris-zima

  8. januara 2014. godine će biti rasprodaja zimske odjeće. Ako mislite da je vaš kaput staromodan ili želite novi par čizama onda morate doći u Pariz i napraviti odličnu kupovinu u Grands bulevaru, Galeries Lafayette , Le Marais … Bez obzira na vaš stil sigurni smo da ćete nešto pronaći i da ćete biti zadovoljni.

  Tokom cijelog januara do 11.02.2014. godine, sve trgovine, čak i one koje prodaju knjige, namještaj, parfeme, itd. nude popuste na sve proizvode, pa tako se pripremite.

  pariizz

  Disnyland u Parizu je potpuno drugačiji od ostatka Pariza. Tamo možete upoznati svoje omiljene likove i to je mjesto gdje se možete zabaviti. Tokom novogodišnjih praznika, Disneyand postaje prava bajka. Mickey, Minnie i svi njihovi prijatelji će nositi svoju najljepšu odjeću za vas i vaše prijatelje sve do 06. januara. Nalazi se samo pet minuta hoda od stanice Marne La Vallée na RER A.

  pariz

  Dobra stvar u vezi posjete Pariza u januaru je ta što se nećete osjećati kao turista. Doista, sve je manje gužve, avionske karte su jeftinije, a domovi su skoro prazni. Vi ćete se osjećati kao obični stanovnici u Gradu svjetla. Nema više čekanja u redovima da vidite Mona Lisu u Louvreu ili se popnete na Eiffelov toranj.

  Najvjerovatnije da će biti snijega u Parizu u tom periodu i da će biti nekih problema, jer će se sve smrzavati, a podzemne željeznice i autobusi neće raditi, ali će sve ipak biti bijelo i lijepo jer vi ste u Parizu!

  Furaj.ba