Svečani prijem povodom Dana nezavisnosti Republike Indonezije

  Svečani prijem povodom Dana nezavisnosti Republike Indonezije

  U Narodnom pozorištu održan diplomatski prijem povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Republike Indonezije

  U povodu obilježavanja 71. godišnjice od sticanja nezavisnosti Republike Indonezije, Ambasadorica Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini Nj.E. Amelia Achmad Yani priredila je prijem u Narodnom pozorištu u Sarajevu, kojem su prisustvovali predstavnici diplomatskog, političkog, kulturnog i privrednog života u BiH i susjednih zemalja.

  Prijem je započeo intoniranjem državnih himni Bosne i Hercegovine i Republike Indonezije, a zatim se zvanicama obratila Nj.E. Amelie Achmad Yani koja je prisutne zvanica pozdravila na bosanskom jeziku izrazivši zadovoljstvo jer odnosi  između Indonezije i Bosne i Hercegovine nikada nisu bili bolji.

  Nakon toga uslijedio je ceremonijalni program na raskošnoj bini Narodnog pozorišta popraćen plesom sa Balija, muzičkim performansom iz centralne Jave te koktelom i degustacijom tradicionalne indonežanske hrane.

  Istog dana u prijepodnevnim satima u Narodnom pozorištu u Sarajevu  održana je izložba drevnih umjetnina Republike Indonezije gdje su posjetioci mogli da se upoznaju sa  indonezijskom kulturno-historijskom baštinom i industrijom, kupe i probaju razne vrste kafe i čajeva, saznaju o prednstima korištenja  palminog ulja, kupe nakit i druge rukotvorine.